Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) Mariana Durleșteanu, „diamantul” Partidului Legii și Dreptății, susține liderul formațiunii Alexei Nicolae

01 Iun. 2021, 11:58
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
01 Iun. 2021, 11:58 // Politica //  Petru Cosoi

Partidul Legii și Dreptății s-a prezentat astăzi la sediul CEC pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 Iulie 2021. Cap de listă este fosta pretendentă la șefia Guvernului, Mariana Durleșteanu.

În cadrul declarațiilor de presă, liderul formațiunii Alexei Nicolae a declarat că Mariana Durleșteanu este diamantul listei.

De rând cu documentele prezentate, am prezentat și o listă de deputați, o listă de persoane oneste, profesioniste și integri. Printre aceste persoane, în această listă, se regăsește și un diamant, se numește Mariana Durleșteanu. Sperăm cu toată certitudinea că Moldova va avea o Margaret Thatcher, a declarat Alexei Nicolae.

Totodată, Alexei Nicolae a precizat că pe liste se regăsesc cel puțin 45% femei, însă nu toate se regăsesc în cap de listă.

Nu toate, nu toate sunt Mariana Durleșteanu. Eu am spus că Mariana Durleșteanu este un diamantul, iar diamantul trebuie să se diferențieze de alte metale, a adăugat liderul Partidului Legii și Dreptății.

În concluzie, Alexei Nicolae a declarat că Mariana Durleșteanu este un fenomen pentru Republica Moldova. „Ca doamna Durleșteanu în Republica Moldova, să nu să se supere femeile care sunt aici, avem foarte femei bune în RM, dar și moldovence peste hotare, însă în lume, sunt puține ca doamna Durleșteanu. Noi sperăm că lumea va vota și doamna Durleșteanu va veni acolo unde este așteptată”.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.