Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă: În Moldova sunt tot mai multe cazuri noi de COVID-19

13 Iul. 2021, 10:10
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Iul. 2021, 10:10 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

UPDATE 12:00 În ultimele șapte zile, peste 56 000 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova, ceea ce reprezintă o majorare cu peste 12% comparativ cu săptămâna precedentă. Astfel, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 803 049 de doze. Asta înseamnă o rată totală de imunizare de 14,3%.

Potrivit Ministerului Sănătății, peste 84 % din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora.

„În total, până în prezent, au fost raportate 1 434 reacții adverse, dintre care 93% cu forme ușoare, 6,9% cu forme moderate. Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei și 53% sunt bărbați. Cea mai mică rată de vaccinare, de aproape 6% – 8%, se înregistrează în raioanele Taraclia, Comrat, Vulcănești, Ceadîr-Lunga. La fel, o rată redusă se numără în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani”, explică specialiștii.

Pandemia de COVID-19 „revine” în forță în Moldova! Specialiștii din sănătate anunță că, în ultima perioadă, numărul cazurilor noi a început să „urce cu încredere” în statistică, la fel ca și numărul deceselor provocate de noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

„Avem o creștere cu 22% față de săptămâna trecută, 28 cazuri de import, majoritatea fiind din Rusia, Turcia, dar și alte țări. Rata de contagiozitate e de peste 1%, în creștere față de ultimele 7 zile. Atestăm că urmează o creștere semnificativă a cazurilor noi în următoarea perioadă. Este important să accelerăm acum gradul de vaccinare anti-COVID în Moldova”, a declarat Denis Cernelea.

Specialiștii mai precizează că un următor val al pandemiei ar urma să fie în luna august, atunci când numărul cazurilor noi va crește semnificativ, iar pentru a opri răspândirea acestui virus periculos e nevoie de accelerat procesul de vaccinaare anti-COVID.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 12:04
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
02 Aug. 2021, 12:04 // În Lume //  Elena Putregai

Deși Nigeria reprezintă cea mai mare economie a Africii, cei mai mulți oameni de acolo sunt săraci. Statul nu-i ajută aproape cu nimic, iar ei își îndreaptă direcția spre credință. Se cunoaște de câțiva ani despre megabiserica – o construcție uriașă, lungă de 1 kilometru și lată de 500 de metri, care reușește să adăpostească un milion de creștini. Despre asta s-a reamintit într-un reportaj recent la BBC.

Biserica penticostală a Ispășirii se află în Lagos, oraș din Nigeria.

De regulă, la slujbele lunare asistă 100.000 de oameni, însă la marile sărbători religioase, incinta se umple, mai exact vin aproximativ 1 milion de oameni. Cel puțin asta susține Pastorul Segun, care slujește acolo.

Se pare că nu este suficient acest spațiu bisericesc, pentru că se construiește o nouă biserică, de trei ori mai mare.

„După cunoștințele mele, este cea mai mare biserică creștină din lume”, a dezvăluit Păstorul Segun.

Este de menționat că, în Nigeria, sunt peste 80 de milioane de creștini.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate