Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

VIDEO Explozie de proporții la un hotel din Rusia! Sub dărâmături se află oameni. Peste 50 de persoane au fost evacuate

13 Iul. 2021, 10:21
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Iul. 2021, 10:21 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Martorii oculari au publicat un videoclip de la locul unei explozii de gaz, care s-a produs în această dimineață într-un hotel din Gelendzhik, Rusia. 

O defecțiune a echipamentului cu gaz ar fi putut provoca o explozie  într-un hotel din Gelendzhik. Acest lucru a fost raportat pentru agenția de presă TASS, de către o sursă din serviciile de urgență.

„Motivul exploziei gazului intern ar putea fi o defecțiune a echipamentelor de gaz sau o manipulare neglijentă a acestuia. Această versiune este o prioritate. În același timp, sunt luate în considerare alte opțiuni”, a spus interlocutorul agenției.

Filmările arată o coloană de fum și oameni care aleargă. După cum s-a raportat în serviciile de urgență ale teritoriului Krasnodar, în urma incidentului, o persoană a murit, alte patru au fost rănite.

 

Se estimează că accidentul s-a produs la ora 8:20. Totodată, se presupune că a avut loc o explozie de gaz.

Datele cu referire la numărul de răniți și morți diferă. Deci, potrivit primarului orașului Alexei Bogodistov, o persoană a murit, alte trei au fost rănite.

 „Versiunea preliminară este o explozie de gaz intern. Un mort, trei răniți, conform versiunii preliminare. Există un mic magazin la hotel, o explozie a avut loc în acest magazin, la parter”, a declarat oficialul.

Totodată, o sursă din serviciile operaționale ale orașului a spus că numărul morților a crescut la două.

„Patru sunt spitalizați, inclusiv un copil. Toate persoanele sunt în stare gravă, aflându-se în terapie intensivă. O altă victimă este transportată”, potrivit medicilor. 

De asemenea, a fost raportat decesul unei persoane. 

Serviciul de presă al Ministerului Stațiunilor, Turismului și Patrimoniului Olimpic a menționat că hotelul funcționa legal și avea categoria „Trei Stele”. 

Procuratura locală efectuează o inspecție, angajații Ministerului Situațiilor de Urgență și responsabilii Direcției de anchetă a Comitetului de anchetă al Federației Ruse pentru teritoriul Krasnodar lucrează la fața locului. Salvatorii continuă să inspecteze clădirea și să caute victime.

Știrea se actualizează…

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 16:20
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Aug. 2021, 16:20 // Societate //  Valentina Buză

Timp de câteva luni, 270 de voluntari de la Crucea Roșie au participat activ pentru implementarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 în regiunile Republicii Moldova. Astfel, aceștia au mers din casă în casă, în mai multe sate din țara noastră, și au informat cetățenii despre importanța și beneficiile vaccinării pentru a se proteja de virus.

Potrivit raportului prezentat la data de 4 august curent, tinerii au desfășurat acțiuni de comunicare în raioanele Anenii Noi, Bălți, Briceni, Edineț, Criuleni, Orhei, Ungheni.

„În total, au fost împărțite peste 109.000 de materiale informative, menite să demonteze miturile și să răspundă la cele mai des întâlnite întrebări legate de COVID-19. În același timp, în urma acțiunilor întreprinse, s-a constatat necesitatea de a continua informarea și comunicarea cu persoanele din mediul rural, ceea ce reprezintă un obiectiv prioritar pentru Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”.

Acțiunea a fost realizată în contextul Campaniei de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, desfășurată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF Moldova.

Amintim că, la data de 4 august, a fost lansată campania „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”. În cadrul campaniei, echipe mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare vor vizita timp de câteva luni localități din 24 de raioane ale Republicii Moldova, în special satele în care se atestă o rată joasă de vaccinare împotriva virusului.

În Republica Moldova, campania națională de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până în prezent, 1.070.385 de persoane au fost imunizate.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată