Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

VIDEO Muzică clasică sub cer de vară. Concertul de deschidere al Festivalului Moldo Crescendo offline, ediția a VI-a

01 Aug. 2021, 17:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 17:45 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Concertul de deschidere a celei de-a VI-a ediții a festivalului Moldo Crescendo #offline a avut loc ieri, 31 iulie. Un pahar de vin sub cer de vară, muzică clasică, dispoziție romantică și Enescu, Piazzolla, Brahms, Stravinsky, Shostakovich, Beethoven și Prokofiev în interpretarea celor mai buni muzicieni basarabeni care studiază peste hotare

O astfel de atmosferă promite ultima lună a acestei veri, la festivalul #offline Moldo Crescendo, care va cuprinde o serie de concerte de muzică clasică, desfășurate în aer liber.

Primul concert de seară s-a desfășurat în inima Chișinăului, pe strada Veronica Micle. În parcarea din spatele restaurantului Sisters a fost dat startul ediției a VI-a. 

„Spațiul este ideal pentru concerte de muzică clasică – pereții sunt perfecți pentru acustică iar copacii din spate pentru aer curat și răcoritor”, au menționat organizatorii Festivalului Moldo Crescendo.

Strada Micle, între Eminescu și Alecsandri a devenit pietonală în ziua concertului, mașinile nu au circulat, iar oamenii s-au putut plimba liber. 

După mai bine de un an de pandemie, comunicare virtuală și evenimente online, vrem să revenim la vechile obiceiuri – concerte cu public, interacțiuni și emoții #offline. Ne deconectăm de la internet și ne conectăm la oameni și muzică”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Potrivit informațiilor, ediția din acest an are trei categorii de evenimente, toate open-air.

Următorul concert va avea loc  pe 3 August, la Villa Drago. Aici găsiți programul detaliat al concertului și bilete.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 17:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 17:56 // Life //  Realitatea.md

Alex Trif are 19 ani și e în top 10, în România, ca număr de urmăritori pe TikTok. A absolvit de curând liceul și a fost admis la ASE, la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Pasiunea lui cea mare o reprezintă rețelele de socializare, acolo se bucură de notorietate. Într-un interviu, tânărul a spus care crede el că e rețeta succesului în mediul online, dar a avut un mesaj și pentru politicieni.

Aproape un milion de fani are pe TikTok, iar pe Instagram are peste 35.000 de urmăritori. Nu trece zi în care să nu posteze o fotografie, un video sau un story pe rețelele de socializare. Dincolo de viața în online, Alex Trif începe facultatea în octombrie. E entuziasmat și mândru de tot ce a reușit până acum. „Complicele” și susținătorul lui e chiar mama lui, profesoară, pasionată și ea de rețelele de socializare.

Ești în top 10 în România că număr de urmăritori pe TikTok. Cum ai reușit? Cum a pornit totul?

Alex Trif: Aș putea spune că am prins valul încă de la începutul TikTok-ului în România. Eu eram deja pe Musical.ly, iar continuarea pe TikTok a venit natural. Mi-am făcut cont, am început să postez, mi s-a părut interesant că vin persoane necunoscute să îmi vadă conținutul și am ținut-o tot așa. Nu m-am oprit.

Deși a pornit ca o joacă, am făcut și eu la fel ca toți adolescenții, mi-am creat un cont pe o platformă de socializare. Dar am văzut oportunitatea aplicației și mi-am găsit domeniul de interes.

Citești site-urile de presă? Ce părere ai despre contextul politic actual?

Alex Trif: Recunosc că mă informez tot din social media. Văd titlurile, intru să citesc mai mult pe linkurile care mă interesează. Sincer, mă simt prea tânăr pentru politică. E prea serioasă pentru un băiat de 19 ani. – Nu crezi că tinerii ar trebui să se implice mai mult în politică? – Ba da, de ce nu? Dar cred că nu e pentru toți lumea politică. Trebuie să ai tragere, să vrei să faci asta, de fapt, la fel ca în orice alt domeniu trebuie să faci cu drag orice activitate.

Să-și facă conturi pe TikTok, dacă vor că mesajul lor să ajungă la un public tânăr.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române