Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

VIDEO Nota de plată – Rusia?! Dodon, cu sfaturi pentru PAS despre Occident: „Cred că vor avea suficientă minte…”

12 Iul. 2021, 13:38
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iul. 2021, 13:38 // Politica //  Realitatea.md

Socialistul Igor Dodon este de părere că rezultatul obținut de PAS la alegerile parlamentare anticipate de duminica trecută, 11 iulie curent, este inclusiv meritul Occidentului. Deși a acceptat eșecul scrutinului și a promis că deocamdată nu va scoate lumea în stradă, a promis că, în calitate de opoziție parlamentară, Comuniștii și Socialiștii vor apăra statalitatea Republicii Moldova. Acesta nu a exclus că, acum, va fi scoasă „nota de plată” pe care trebuie să o achite președinta Maia Sandu.

„Nu este sens să scoatem acum oamenii în stradă, vara. Eu cred că trebuie repede să trecem toate procedurile pentru validarea rezultatelor, să avem prima ședință în Parlament și să fie numit Guvernul. Lumea a obosit de proteste”, a declarat Igor Dodon.

Cât despre Rusia, potrivit politicianului, perioada relațiilor bune cu care Republica Moldova le-ar fi avut timp de 4 ani s-a încheiat. „Eu cred că actualul președinte va avea suficientă minte, la fel și colegii săi din Parlament și din Guvern, ca să nu readucă situația pe care am avut-o în 2013-2014-2015. Atunci am rămas și fără piață de desfacere și când expulzau diplomați la Chișinău. Totul depinde de poziția concretă după alegeri a actualei conduceri. Dacă va fi o poziție a jucătorilor externi și dacă Republica Moldova va încerca să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, așa cum cel mai probabil vor cere curatorii occidentali, va fi foarte rău și pentru țară, și pentru cetățeni. Asta va aduce sfârșitul mai repede a acestei puteri”.

„Înțelegem toți că rezultatul obținut este, inclusiv, meritul ambasadorilor europeni în procesul electoral. Noi asta am văzut și am semnalat. Acum trebuie să vedem dacă Occidentul va cere nota de plată pentru servicii și aceasta va fi lupta geopolitică împotriva Rusiei. Dacă nu le vor ajunge minte și se vor duce pe acest scenariu, atunci vor mai fi la putere câteva luni, jumătate de an și gata. Pe fondalul unor proteste și destabilizare în țară. Dacă vor avea o poziție mai pragmatică, nu se vor certa cu nimeni, atunci vom vedea cât va dura”, a punctat acesta.

CITEȘTE ȘI:

Dodon acceptă eșecul! A felicitat-o pe Sandu. „Aveți pârghiile să dați dovadă că timpurile bune vin nu doar pentru PAS”

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 15:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 15:50 // Societate //  Petru Beregoi

Deși s-a vorbit mult în presă despre fosta Direcție Operațiuni Speciale (DOS) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau cum mai era numită Direcția 5, care s-a ocupat în mare parte cu  filarea și urmărirea activă a oponenților politici, societății civile și chiar a jurnaliștilor, astăzi în presă au apărut frânturi din chat-ul secret al acestei Direcții 5, unde raportau totul ce se petrecea cu persoanele filate.

Deschide.md a publicat o serie de frânturi din chat-ul secret al DOS, după reținerea de astăzi a fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Printre numele și persoanele filate despre care se raporta în chat se regăsesc deputații ai PAS,  ex-parlamentari ai Platformei DA, jurnaliști (Natalia Morari), actualul consilier municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, membrul Platformei DA, Gheorghe Petic etc.

În convorbire apare fostul șef al DOS, actual șef al IP Bălți, care este reținut în acest dosar, căruia polițiștii din cadrul Direcției 5 îi raportau direct lui, iar el la rândul său le dădea indicații.

Întregul articol îl găsiți aici.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate