Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) Nu-l așteaptă zile fericite după gratii. Un tânăr din Capitală, reținut pentru furturi din locuințe

14 Mai 2021, 13:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
14 Mai 2021, 13:40 // Societate //  Valentina Buză

Se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor, și intra în locuințele oamenilor din Capitală, iar acum riscă până la șapte ani de închisoare. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, locuitor al Capitalei, care a fost reținut fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuință și jaf. Anterior, bărbatul a fost judecat pentru infracțiuni analogice.

Astfel, în urma investigațiilor, prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 50 de mii de lei. Forțele de ordine au acumulat probe concludente ce îi demonstrează vinovăția. Ulterior, suspectul a fost recunoscut și de părțile vătămate.

„Suspectul, în vârstă de 23 de ani, locuitor al Capitalei, pe parcursul lunilor ianuarie-mai, ar fi comis cel puțin cinci infracțiuni: patru furturi din apartament și un jaf. Acesta identifica persoane în etate și le urmărea până la scara blocului, ulterior, se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor și prin acces liber intra în locuințe. Odată ce se vedea în locuință, sub pretextul verificării facturilor și profitând de neatenția bătrânelor, pe ascuns sustrăgea mijloacele bănești și articole din aur, după care se părăsea locuința”, spune poliția.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare acesta riscă până la șapte ani de închisoare.

Oamenii legii continuă acțiunile în vederea stabilirii complicității acestuia și în alte cazuri.

În acest context, poliția vă recomandă:

 • Nu deschideți ușa persoanelor care vă sunt necunoscute;
 • Nu aveți încredere în persoane care se prezintă drept angajați a instituțiilor de stat, până nu vă prezintă un act confirmativ;
 • Nu arătați unde țineți mijloacele financiare și obiecte de preț, findcă cu ușurință puteți să rămâneți fără ele.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.