Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

VIDEO „Oazu, te iubim”. Mesajul emoțional trimis deputatului PAS de participanții competiției din Bulgaria

27 Iul. 2021, 14:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
27 Iul. 2021, 14:49 // Politica //  Petru Beregoi

Participanții la competiția de salt cu parașuta, în cadrul Cupei Europei de Est, care s-a desfășurat în Bulgaria, la care a participat și deputatul PAS, Oazu Nantoi, și a suferit un accident la aterizare i-au transmis un mesaj video de încurajare, întrucât acesta se află internat în spital și urmează tratament medical.

Din înregistrarea video se aude cum un grup de cetățeni, în cor, ghidați de cineva spun cu voce tare: Oazu, te iubim.

În replică, deputatul a scris pe Facebook că nu va putea răspunde cu un cuvânt de mulțumire fiecăruia în parte, fapt pentru care și-a exprimat admirația pentru gestul făcut de aceștia public.

„Vă mulțumesc tuturor pentru urările de bine. Îmi va fi dificil să răspund fiecăruia în parte, iar medicii severi nici nu îmi vor permite să o fac. Pentru reabilitare voi avea nevoie de timp, disciplină și răbdare. Vă mulțumesc încă o dată pentru susținere și vă voi ține la curent cum decurge recuperarea”, este mesajul parlamentarului.

Amintim că, duminică, 25 iulie s-a aflat că Oazu Nantoi a suportat un accident la aterizare cu parașuta, la un campionat desfășurat în Bulgaria. În aceeași seară, deputatul a fost adus acasă cu un echipaj SMURD în Republica Moldova. Accidentul propriu-zis a avut loc la 24 iulie, din spusele deputatului.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:20 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Angajații Serviciului Vamal au stopat în trafic, în apropierea municipiului Chișinău, un microbuz de marca Mercedes Sprinter, care efectua cursa regulată Cernăuți-Chișinău. În urma unui control fizic detaliat, vameșii au depistat cantități mari de mărfuri de larg consum, printre care telefoane mobile, măști de protecție, produse de igienă personală, articole vestimentare, încălțăminte, tăinuite în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale.

Totodată, potrivit oamenilor legii, la posturile vamale Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău, angajații vamali au ridicat produse alimentare, electrocasnice, plăci video, dar și 320 pachete de țigări, care erau ascunse în valiza unui pasager al cursei aeriene Chișinău-Londra.

De menționat că, în toate cazurile enumerate, mărfurile au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanțelor.

De asemenea, funcționarii vamali menționează că, pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru informații referitoare la regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri,puteți contacta numărul de telefon: +373 22 788 888 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal).

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române