După doi ani și jumătate de examinare a cauzei, ucigașul și-a auzit sentința. Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din satul Elizaveta a fost condamnat la 17 ani și șase luni de pușcărie. Magistrații l-au declarat pe Vitalie Tataru vinovat pentru omorul intenționat al lui Semion Botnari. Inculpatul însă susține în continuare că totul a fost din întâmplare, transmite tvn.md.
„Se pronunță dispozitivul sentinței. Se recunoaște vinovat Tataru Vitalie Alexandru se săvârșirea infracțiunii prevăzute de art 145 alin. 3 litera a, Cod Penal și se stabilește pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani și 6 luni”.
Sentința de judecată îl obligă pe Vitalie Tataru să achite familiei lui Semion Botnari prejudiciul moral de 500 000 de lei, dar și cheltuielile de înmormântare în sumă de 37732 de lei. În folosul statului, de la condamnat se vor încasa 15 014 lei pentru cheltuielile de judecată.
„În sfârșit am ajuns la finele ședinței, de un an de zile. Sperăm să stea acești ani pe care i-a primit. Pe urmă, Dumnezeu știe ce va fi. Cum am mai spus, fiecare are copiii lor, cred că s-au gândit la ce simțim noi. Noi am cerut mai mult, dar cum este, așa-i. Lasă să stea acolo, cum nu vine copilul meu, așa și el să nu mai vină”, GALINA BOTNARI, mama victimei.
În vara anului 2021, Vitalie Tataru a fost condamnat de prima instanță la 17 ani de detenție pe același capăt de acuzare, însă Curtea de Apel Bălți a casat decizia, din cauza unei erori de procedură. Dosarul a fost întors la rejudecare.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Amintim că tragedia s-a produs pe data de 13 ianurie 2020 în satul Elizaveta din municipiul Bălţi. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, un militar, angajat al Direcției regionale ,,Nord” a IGC, fiind implicat într-un conflict, a efectuat o împușcătură din arma personală, rănind mortal o persoană în vârstă de 23 ani.
Imediat după cele întâmplate, Inspectoratul General de Carabinieri al MAI menționa că angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal.