Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

VIDEO Oraș din Crimeea, ajuns sub apă din cauza ploilor torențiale. A fost instituită Stare Excepțională de inundații

18 Iun. 2021, 10:06
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Iun. 2021, 10:06 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Râul Vodopadnaya și-a revărsat malurile, după ploile abundente, în Ialta, oraș din Crimeea, amplasată în sudul Ucrainei, pe coasta nordică a Mării Negre. În caz de inundații în zona economică, orașul poate rămâne fără electricitate. În Ialta, norma lunară de precipitații s-a vărsat în șase ore, potrivit Centrului Hidrometeorologic local.

În prezent, ploile din Ialta, Alushta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria continuă, conform previziunilor, acestea se vor opri în a doua jumătate a zilei de vineri cu ciclonul deplasându-se spre sud-vest.

„Au fost inundate toate punctele de trecere, râul Vodopadnaya și-a revărsat malurile, curge de-a lungul străzii Pushkinskaya. Cel mai rău lucru este că inundă Krymenergo, astfel, vom rămâne fără electricitate. Totul este în regulă în spitale”, a declarat șeful administrației de la Yalta, Yanina Pavlenko. 

Potrivit ei, un flux de noroi a coborât pe autostrada din Alupka, există inundații la fața locului în subsoluri.

Utilizatorii rețelelor de socializare postează fotografii și videoclipuri cu fluxuri furtunoase de apă în râuri care și-au revărsat malurile în unele locuri.

Cu o zi înainte, ploile abundente au dus la inundațiile a aproximativ 300 de gospodării din estul peninsulei, în timpul nopții în Kerci și în zonele din apropiere, au scăzut aproape două rate lunare de precipitații (82 milimetri), iar ploaia continuă și astăzi.

Printr-un decret, a fost introdusă stare de urgență la scară regională în Crimeea, sursele din fondul de rezervă vor fi alocate pentru a elimina consecințele.

În Crimeea a fost instituită Stare Excepțională de inundații

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată