Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) Oroare la Durlești! Un tânăr de 26 de ani și-a violat vecina de 71. Victima a fost preluată de ambulanță

25 Mai 2021, 14:52
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
25 Mai 2021, 14:52 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Un tânăr  de 26 de ani, locuitor al Capitalei, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, după ce și-a violat vecina, o femeie în vârstă de 71 de ani.

Totul s-a întâmplat în data de 22 mai. Angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost sesizați prin intermediul serviciului 112 despre caz.

„La fața locului, victima în vârstă de 71 de ani, a comunicat polițiștilor  că în timp ce se afla în ograda casei, vecinul ei, fiind în stare de ebrietate avansată, prin constrângere psihică și fizică a dus-o în casă unde a întreținut un raport sexual contra voinței acesteia, apoi a plecat  într-o direcție necunoscută”, anunță oamenii legii.

Potrivit poliției, femeia a fost preluată de o ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Suspectul a fost reținut la scurt timp după comiterea infracțiunii și escortat la inspectorat.

„Acesta nu este la prima abatere de la lege,  anterior fiind judecat pentru jaf. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina. În acest caz a  fost inițiată o cauză penală pentru viol și acţiuni violente cu caracter sexual”, precizează poliția.

Conform legislației bărbatul riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 15:27
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 15:27 // În Lume //  Realitatea.md

Newyorkezii non-binari nu mai trebuie să se identifice ca bărbaţi sau femei pe documentele emise de stat, inclusiv permise de conducere şi certificate de naştere. Actul privind recunoaşterea genului („The Gender Recognition Act”), semnat, joi, pentru a deveni lege de guvernatorul Andrew Cuomo la un eveniment de aniversare a 10 ani de la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex de către New York, asigură că documentele oficiale guvernamentale în acest stat reflectă identitatea persoanelor transgender, non-binare şi intersex.

În virtutea legii, newyorkezii îşi pot identifica sexul pe baza documentelor personale de identificare emise de stat, inclusiv licenţe şi permise, cu un „X”.

„Astăzi sărbătorim iubirea şi egalitatea”, a declarat Daniel O’Donnell, membru al Adunării statului New York (D-Manhattan) într-un comunicat. „La aniversarea a 10 ani a egalităţii în căsătorie, putem privi înapoi cu mândrie pentru a vedea cum acea victorie a pus bazele unui deceniu de progrese pentru a proteja şi sprijini comunitatea LGBTQ”, a adăugat el.

Potrivit susţinătorilor, noua lege va face mai sigură şi mai simplă procedura de modificare a numelui sau a desemnării sexului. De asemenea, persoanele care înaintează o petiţie unei instanţe sau actualizează un document de identificare îşi vor putea atesta identitatea de gen fără a fi nevoie să aducă dovezi medicale.

„Fiecare newyorkez ar trebui să fie recunoscut drept ce este de către guvernul său. Dar astăzi încă este incredibil de greu pentru mulţi newyorkezi să obţină documentele de identitate de care au nevoie pentru a călători, pentru a găsi un loc de muncă şi chiar să meargă la şcoală. Această lege va schimba situaţia, devenind mai uşor pentru newyorkezii nonconformi, transgender, non-binari şi intersex – inclusiv minorii – să obţină acte de identitate ce reflectă cu acurateţe identitatea lor”, a declarat senatorul democrat Brad Hoylman (Manhattan).

În trecut, o schimbare de nume în New York trebuia aprobată de instanţă şi apoi publicată cel puţin o dată într-un ziar în termen de 60 de zile.

„The Gender Recognition Act” protejează petiţionarii prin eliminarea cerinţei de publicare. De asemenea, face posibilă solicitarea în instanţă a schimbării categoriei de sex a unei persoane sau recunoaşterii identităţii de gen, asigurându-se confidenţialitatea solicitantului, pentru a elimina teama de represalii.

În plus, legea ce intră în vigoare în 180 de zile simplifică procesul de modificare a certificatului de naştere şi permite utilizarea termenului părinte” pentru prima dată.

New York City permite deja persoanelor să-şi actualizeze certificatul de naştere şi să selecteze o opţiune „X” non-binară. Statul vecin New Jersey a adăugat opţiunea de gen neutru „X” pentru permisele de conducere şi cărţile de identitate în aprilie.

Cuomo, care marchează adesea recunoaşterea căsătoriei între persoane de acelaşi sex ca fiind una dintre realizările de vârf ale mandatului său până acum, a lăudat New Yorkul ca „lider progresist”, în remarcile sale făcute joi – dar fără a menţiona că Vermont, Massachusetts şi chiar Iowa au recunoscut legal căsătoria gay înainte de Empire State (porecla statului New York n.r.).

„America este o lucrare în curs de desfăşurare, dar New Yorkul se află în frunte. Curajul nostru este cel ce continuă să impulsioneze schimbarea şi acel vis al egalităţii, şi ne susţine pentru a face următorul pas înainte”, a afirmat el.

 
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională