Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

(VIDEO) Palma dată de Odințov lui Chirtoacă, susținută de Dodon: Am înțeles că i-au zburat ochelarii peste Prut

08 Iul. 2021, 10:28
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
08 Iul. 2021, 10:28 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul PSRM, Igor Dodon, se pare că salută și promovează violența în rândul membrilor formațiunii sale, întrucât, în loc să condamne fapta unui consilier municipal socialist, care l-a plesnit cu o palmă pe candidatul AUR, Dorin Chirtoacă, în timpul unui protest de ieri, din fața sediului formațiunii,  luând-ul chiar în derâdere pe liderul PL.

„Cea mai mare bubuitură a fost astăzi (n.r. ieri) când Dorin Chirtoacă a fost lovit în fața sediului partidului și i-au zburat ochelarii. Am înțeles că, cineva a spus că i-au zburat ochelarii peste Prut. Umblă și fac provocări”, a comentat Dodon.

Amintim că, ieri, în timpul protestului AUR din fața sediului PSRM s-a iscat un conflict și altercații între unioniști și socialiștii, care contramanifestau. În timpul altercațiilor, consilierul PSRM, în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, i-a aplicat o palmă puternică liderului PL, Dorin Chirtoacă, căruia i-a sărit ochelarii de pe față.

Reprezentanții AUR și cei ai socialiștilor se acuză reciproc de provocare și îmbrânceli, inclusiv de faptul că tricolorul a fost călcat în picioare și rupt de tinerii socialiști, care contramanifestau.

Poliția Națională a anunțat că s-a sesizat pe acest caz și examinează faptele petrecute la manifestația dată, unde au fost prezenți și oamenii legii, însă nu au putut asigura ordinea publică și dreptul de a protesta și de a contramanifesta.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 11:04
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 11:04 // Actualitate //  Valentina Buză

S-au ales cu amenzi și țigaretele confiscate după ce vameșii de la Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău au descoperit țigări nedeclarate în autoturismele și bagajele acestora. Este vorba despre trei persoane care urmau să comercializeze ilicit produsele din tutun pe piața neagră a Uniunii Europene.

Potrivit informațiilor, primele două cazuri au fost semnalate la postul vamal Leușeni, în data de 1 august curent, la o diferență de doar o oră.

„Acționând în baza analizei de risc, funcționarii vamali au redirecționat spre scanare două mijloace de transport de model „Mercedes-Benz” și „Nissan Almera”. Analizând imaginile, au fost remarcate mai multe ascunzișuri fabricate artizanal.

Ca urmare a demontării spațiilor special amenajate în barele de protecție din spate, rezervorul pentru combustibil, aripile laterale și în torpedo, angajații vamali au extras 50 300 de țigarete de diverse mărci.

„Țigarete nedeclarate au fost depistate și în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistrați pentru cursa spre Londra. În rezultatul controlului fizic, vameșii au ridicat peste 10 000 de țigarete, o parte dintre ele fiind ascunse în cutii de pufuleți”, se arată în comunicat.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost ridicate și transmise serviciilor specializate ale Vămii în vederea întreprinderii măsurilor legale ce se impun, inclusiv aplicarea amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate