Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

VIDEO Părinte din România îndeamnă enoriași să se roage pentru „frații din Republica Moldova” care au alegeri duminica

08 Iul. 2021, 08:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
08 Iul. 2021, 08:33 // În Lume //  Realitatea.md

Părintele Constantin Necula îi îndeamnă pe români să se roage pentru „frații din Republica Moldova” duminică, 11 iulie curent, când vor avea loc „alegerile parlamentare anticipate peste Prut”. Apelul a venit cu în cadrul unei conferințe susținute acum două zile, la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, despre comunitate, familie, iubire și puterea de a ierta.

„Țin foarte mult la diaspora românilor moldoveni din Occident. Sunt frumoși tare, să-i vedeți la Liturghie când vin, după cum își fac cruce îi cunoști. Sunt oameni care au înfruntat răul. Noi am început să uităm că am răul la noi în casă, am uitat de unde venim. La mesele comune, parohiile comune, părerea mea este că Biserica a făcut deja Unirea cea Mare. Eu am prins câteva sărbători peste hotare în care românii din România, cu românii din Bucovina, din Cernăuți, erau împreună cu toții”, a spus părintele.

Părintele Necula a avut cuvinte de laudă doar la adresa Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova: „Această Maia Sandu, care pe mine personal mă uimește. Gentilețea cu care se mișcă printre ei, hainele abordate, atitudinea pe care o are, de genul <<vă rog frumos să nu mă bagați în seamă. Nu vă uitați la mine uitați-vă la țara pe care o vreți>>. Nu am văzut de mult, de foarte multă vreme nu am văzut un astfel de om. Cred că tinerii din Moldova ar putea să învețe din tinerețea ei”.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 10:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Iul. 2021, 10:33 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Serviciul federal rus de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media, Roskomnadzor, a cerut ca YouTube să blocheze canalele liderilor opoziției ruse Leonid Volkov, Vladimir Milov și Georgy Alburov. Asociații lui Alexei Navalnii au scris despre acest lucru pe paginile lor de Twitter. 

Leonid Volkov a publicat o scrisoare de la Roskomnadzor, unde se spune că relatarea sa ar conține „apeluri la revolte în masă, implementarea activităților extremiste, participarea la evenimente de masă (publice) desfășurate cu încălcarea ordinii stabilite, materiale informative ale organizațiilor recunoscute ca indezirabil”. 

Canalul YouTube de la Volkov a fost adăugat la „lista materialelor interzise”. YouTube l-a avertizat că, dacă Volkov nu va elimina conținutul, serviciul îi va bloca pagina.

Totodată, Vladimir Milov a spus că contul său a fost inclus și în „lista materialelor interzise”. YouTube i-a cerut lui Milov să elimine conținutul, altfel canalul va fi blocat.

Georgy Alburov a spus fără detalii că Roskomnadzor cere blocarea contului său de YouTube.

Peste 120 de mii de utilizatori sunt abonați la contul Volkov, aproape 250 de mii de utilizatori la contul Milov și aproximativ o mie la contul Alburov. 

Realitatea.md amintește că, pe 26 iulie, a devenit cunoscut faptul că Roskomnadzor a blocat site-ul web al lui Alexei Navalny și alte 40 de resurse asociate Fondului anticorupție (FBK). Roskomnadzor a spus că site-urile au fost „folosite pentru propagarea și continuarea activităților extremiste interzise”.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid