Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

VIDEO Planuri mari de viitor! Un fruntaș PAS anunță când guvernarea va înainta o cerere de aderare a Moldovei la UE

27 Sept. 2021, 13:31
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
27 Sept. 2021, 13:31 // Politica //  Petru Beregoi

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popșoi, se arată optimist și dezvăluie în premieră când Republica Moldova ar putea depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană, astfel încât acest lucru să se întâmple în perioada guvernării actuale.

Astfel, Mihai Popșoi declară că, „aceasta este ultima șansă pentru ca Moldova să poată deveni membră a comunității europene”, însă nu înainte de a realiza o serie de reforme.

Vicepreședintele Parlamentului afirmă că o asemenea cerere nu poate fi depusă mai devreme de 4 ani, adică la final de mandat a actualei guvernări.

„Nu avem o dată exactă când am putea înainta o cerere de aderare a Republicii Moldova la UE, însă cu siguranță până la finisarea acestor 4 ani de guvernare pe care îi avem în față. Noi vom continua planul nostru cu strictețe de a atinge acest obiectiv, pentru ca, după 4 ani să depunem cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a dezvăluit politicianul în cadrul unui interviu pentru AVA TV.

De asemenea, politicianul afirmă, actuala guvernare are o încredere incontestabilă pe plan internațional, fapt pentru care este o responsabilitate atât în fața acestor organisme, cât și a cetățenilor, căror le-au promis „o nouă viață”.

„Avem o încredere acordată de către instituțiile europene actualei guvernări și noi trebuie în scurt timp și perspectivă să demonstrăm că, ceea ce promitem cetățenilor și realizăm este un factor de apropiere a Moldovei de Uniunea Europeană”, a spus Popșoi.

Totodată, Mihai Popșoi nici nu vrea să se gândească la faptul că actuala guvernare ar putea dezamăgi și compromite din nou cursul european al țării, pentru că cetățenii nu vor mai suporta un asemenea eșec.

„Dacă e să ne uităm ce arată în prezent sondajele de opinie, atunci vedem că moldovenii își doresc integrarea Moldovei în UE, așa cum a fost și până atunci când Filat, Ghimpu și Plahotniuc au discreditat acest deziderat. Să nu dea Domnul ca acum și noi să nu satisfacem așteptările oamenilor. Asta nu va fi. Țara nu va mai suporta o altă dezamăgire a euro-integrării. Nici vorbă nu poate fi de așa ceva. Ba din contra, noi avem acum posibilitatea unică de a recupera ceea ce am pierdut în toți acești ani, ținând cont de faptul că avem majoritate parlamentară, deschiderea Bruxelles-ului și a comunității europene în ansamblu”, a mai adăugat vicepreședintele Legislativului.

Totuși, deputatul PAS afirmă că totul, în linii generale va depinde de cum vor decurge treburile în țara noastră, însă UE este în prezent „mai deschisă spre o colaborare mult mai strânsă cu țara noastră decât în ultimii 4-5 ani”.

Realitatea Live

26 Nov. 2021, 20:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Nov. 2021, 20:53 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Ucraina a descoperit un complot pentru o lovitură de stat plănuită să aibă loc săptămâna viitoare, a anunțat vineri președintele țării, Vladimir Zelenski, potrivit Reuters. El a făcut dezvăluirea într-o conferință de presă în care a vorbit și despre creșterea amenințării militare din partea Rusiei.

„Ne confruntăm cu provocări nu numai din partea Federației Ruse – o posibilă escaladare, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Vladimir Zelenski.

El nu a dat detalii despre complot și nu a acuzat Rusia de implicare.

Rusia comasează trupe la granița cu Ucraina, iar Kievul, Statele Unite și NATO au ridicat îngrijorări privind un posibil atac, sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca pe un zvon alarmist.

Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc de creșterea tensiunilor în ultima perioadă, provocând temeri că conflictul dintre Ucraina și separatiștii pro-ruși s-ar putea transforma într-un război deschis.

„Avem controlul total la granițele noastre și suntem pregătiți pentru orice escaladare”, a mai spus Zelenski.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală