Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

(VIDEO) Poliția Națională a fost dotată cu 30 de unități de transport și echipamente de protecție

09 Iun. 2021, 12:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
09 Iun. 2021, 12:24 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Poliția Națională a Republicii Moldova a primit astăzi în dotare încă 30 de mașini destinate pentru consolidarea capacităților de intervenție ale subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției. Totodată, poliției i-au fost oferite echipamente pentru protejarea personală a polițiștilor care activează în prima linie la prevenirea și combaterea răspândirii infecției COVID-19. Reînnoirea parcului auto vine în sprijinul îmbunătățirii serviciilor oferite de Poliția Națională și sporirea nivelului de siguranță în rândul populației.

Achiziția este realizată în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu coronavirus de tip nou, susținut financiar de Uniunea Europeană, urmare implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției.

„Dotarea cu echipamente și mijloace de transport moderne, reprezintă un sprijin substanțial în consolidarea eforturilor instituționale, în asigurarea ordinii de drept. În acest sens, vreau să menționez că, datorită suportului partenerilor de dezvoltare este asigurată susținerea continuă a procesului de reformă prin implementarea standardelor UE în activitatea Poliției, iar asta presupune că polițiștii vor putea oferi servicii mai calitative în vederea sporirii securității și siguranței cetățenilor Republicii Moldova. Cu această ocazie, îmi exprim convingerea că relațiile de parteneriat existente vor continua și pe viitor prin acțiuni și inițiative comune în sprijinul domeniului polițienesc”, a consemnat Pavel Voicu, ministrul afacerilor interne. 

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, menționează că, în urma implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, de la începutul anului 2020, subdiviziunile IGP au fost dotate cu 122 de unități de transport cu echipamente de comunicare, dispozitive GPS și Drager, precum și alte echipamente moderne.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală