Curs valutar
 • EUR
  20.1576
  0.3815%
 • USD
  17.2900
  -0.0353%
 • RUB
  0.2441
  0.5326%
 • RON
  4.0724
  0.3536%
 • UAH
  0.6587
  0.3188%

VIDEO „Renato, întoarce-te”. Bălțenii îl vor din nou pe Usatîi primar. Sondaj comandat de o televiziune locală

28 Sept. 2021, 11:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
28 Sept. 2021, 11:10 // Politica //  Petru Beregoi

Un sondaj comandat de un post de televiziune locală din municipiul Bălți și realizat de IMAS arată că, bălțenii și-l doresc din nou pe fostul primar la cârma orașului, după ce și-a depus mandatul de bunăvoie.

Potrivit sondajului, dacă Renato Usatîi ar intenționa să candideze din nou pentru șefia Primăriei din Bălți, acesta ar acumula 39,4% din numărul total al votanților, fiind favoritul bălțenilor.

După Usatîi, bălțenii au oferit cele mai multe șanse pentru următorii candidați, care o parte și-au anunțat intenția de a candida, iar alții încă nu, fiind doar la nivel zvon. Nicolae Grigorișin (independent) – 6,5%, Alexandr Nesterovschi (PSRM/BCS) – 2,9%, Boris Marcoci (PAS) – 2,9 %, Arina Spătaru (independent) – 2%.

Totodată, 70 la sută dintre bălțeni vor ca Usatîi să candideze din nou la funcția de primar.

Dacă duminica viitoare ar avea loc scrutinul, fără participarea lui Renato Usatîi, sondajul arată că 33,8% ar vota pentru Nicolai Grigorișin, 7,7% pentru Alexandr Nesterovschi, 6,7 – pentru Boris Marcoci, 4,5 – pentru Arina Spătaru, 3,2 – pentru candidatul Partidului Șor, care măcar nici nu a anunțat dacă își va înainta pretendent.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda TV Bălți, în perioada 7-24 septembrie, pe un eșantion de 803 respondenți, cu marjă de eroare de +/- 3 la sută.

Amintim că Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar al orașului Bălți, în cadrul unei întruniri cu cetățenii în fața primăriei. Intenția a fost anunțată inițial după ce a acumulat un scor modest la alegerile parlamentare anticipate. Anterior, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, Usatîi s-a declarat mai convins ca niciodată că a luat decizia corectă și din acest motiv i-a invitat pe bălțeni „la raport”.

Comisia Electorală Centrală a stabilit ca, alegeri locale noi urmează să se desfășoare la Bălți la 21 noiembrie curent. Precizăm că, la această dată urmează să se desfășoare alegeri în total în 15 localități.

 

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie