Șapte persoane au fost depistate de oamenii legii în urma unei razii nocturne în timp ce consumau băuturi alcoolice și practicau jocuri de noroc contra unor sume de bani, într-un casino clandestin. Potrivit informațiilor SPIA al MAI, organizatorul jocului beneficia de protecționismul unor funcționari ai instituțiilor de stat, însă la moment aceștia nu ar fi fost identificați.
Cazul a fost investigat de angajații Secției Investigare Fraude Economice a Direcției de Poliție Chișinău, cu suportul informativ al SPIA al MAI, în comun cu angajații BPDS „Fulger”.
Conform informațiilor deținute, în incinta localului vizat erau practicate jocuri de noroc. În speță, organizatorul și coordonatorul jocurilor de noroc contacta telefonic participanții pentru a anunța data și ora când va avea loc următorul joc. Acces în local aveau doar persoane selectate, de încredere a organizatorului jocului.
Persoanele vizate au fost documentate și identificate, urmând a fi atrase la răspundere contravențională pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător și încălcarea legislației cu privire la jocurile de noroc.
În perioada 20-21 martie, au fost desfășurate și alte razii cu implicarea ofițerilor SPIA, INSP, BPDS „Fulger” și DP Chișinău în scopul responsabilizării cetățenilor privind respectarea regulilor de circulație rutieră, prevenirea și combaterea ilegalităților cu implicarea funcționarilor publici cu statut special. Astfel, în rezultatul activității, au fost documentate 11 contravenții comise de șoferi, care au însumat aplicarea amenzilor în valoarea de 13.100 lei și 17 puncte de penalizare.
„Pe parcursul raziei, au fost documentate trei cazuri de conducere a unităților de transport în stare de ebrietate. În rezultatul testării cu alcooltestul „Drager” au fost depistate valori de 0,64 mg/L, 0,79 mg/L și respectiv 0,81 mg/L concentrație de alcool în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al SPIA care precizează că „cetățenii documentați sunt persoane civile și funcționari publici”.
În acest context, SPIA condamnă implicarea cetățenilor în activități ilegale și va concentra eforturile pentru a depista și sancționa cetățenii care participa la organizarea și coordonarea acestor activități clandestine.
SPIA precizează că, are misiunea să fortifice activitatea subdiviziunilor MAI în scopul prevenirii accidentelor din traficul rutier, intensificării măsurilor de responsabilizare a conducătorilor auto, respectării Regulamentului circulației rutiere, prevenirii și combaterii manifestărilor de corupție și respectarea normelor de prevenție a evoluției pandemice.