Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Furau telefoane din magazine și le vindeau. Doi tineri riscă ani grei de închisoare pentru faptele lor

25 Mart. 2021, 12:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Mart. 2021, 12:25 // Societate //  Valentina Buză

Doi bărbați au fost reținuți, după ce ar fi pătruns în patru magazine specializate în comercializarea telefoanelor mobile și accesoriilor, din sectorul Botanica. Bărbații în vârstă de 25 și respectiv 28 de ani, originari din raioanele Telenești și Basarabeasca, nu sunt la prima abatere de acest gen. Anterior, cei doi indivizi au fost judecați pentru furturi și jafuri.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor. Suspecții au acționat pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în magazine intrau pe timp de noapte, prin deteriorarea sticlei de la ușa de la intrare. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat o parte din telefoanele mobile sustrase, restul le-au vândut. Aceștia ar fi sustras mai multe telefoane mobile, suma prejudiciului fiind estimată la 150 000 de lei.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt. Pentru fapta comisă conform legislației în vigoare ei riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la patru ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române