Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Grosu după eșuarea tentativei învestirii Guvernului său: Acest Parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni

25 Mart. 2021, 12:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
25 Mart. 2021, 12:18 // Politica //  Maxim Pulber

Lipsa de cvorum în Parlament pentru dezbaterea programului de guvernare și a componenței Cabinetului de miniștri Grosu este „încă o confirmare că acest Parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni”. Cel puțin asta consideră deja fostul candidat la funcția de premier, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, potrivit căruia, în continuare „discuția se mută pe dimensiunea Președinției și Curții Constituționale”, „dar condițiile cam sunt întrunite pentru a avea alegeri anticipate”.

Igor Grosu a menționat că nu cred în bunele intenții a acestui Parlament, dar fiind conștient de situația gravă din țară, era gata să-și asume responsabilitatea pentru guvernarea țării. Doar că, a mai primit „o dovadă că majoritatea acestui Parlament nu se gândește la binele oamenilor”„Au avut propriul guvern și majoritate. Am văzut cât de prost au administrat pandemia. Am văzut corupție, scheme, traseism politic, hoție. Și-au dat jos propriul guvern spunând că vor anticipate. Apoi au început să boicoteze orice posibilitate de a declanșa anticipatele. De la o bucată de vreme au tot strigat că vor guvern pentru că situația din țară e foarte complicată, iar atunci când a apărut posibilitatea unui Guvern responsabil au pus coada între picioare și au fugit”, a declarat Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă după consumarea tentativei de învestire a guvernului său.

„Acest Parlament nu poate gestiona crizele prin care trece Republica Moldova, în special criza pandemică, nu poate asigura o majoritate reală care că susțină un Guvern oricare ar fi el, nu poate veni cu un ajutor pentru economie și nu poate lupta cu corupția și hoții”, a continuat președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, precizând că poziția formațiunii rămâne aceeași: „e nevoie de mobilizat toate eforturile pentru soluționarea crizei pandemice și de organizat alegeri anticipate pentru ca oamenii să curățe acest Parlament de hoți și tâlhari”.

Întrebat dacă formațiunea pe care o reprezintă intenționa să-și dea votul pentru candidatura sa, Igor Grosu a precizat că în urma discuțiilor de ieri, din cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PAS, au fost păreri diferite. „Au fost deputați care aveau opțiunea, alții se mai gândeau. Urma ca în cadrul dezbaterilor să fie luată decizia finală”, a spus Grosu.

Cât ține de declarația președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, precum că ar fi existat înțelegeri ascunse pentru lipsa de cvorum în Parlament, Igor Grosu a menționat că „unii colegi au imaginația inflamată”, iar „fundalul este un pic nervos”, de aceea a refuzat să comenteze.

 

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile