Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

Grosu după eșuarea tentativei învestirii Guvernului său: Acest Parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni

25 Mart. 2021, 12:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
25 Mart. 2021, 12:18 // Politica //  Maxim Pulber

Lipsa de cvorum în Parlament pentru dezbaterea programului de guvernare și a componenței Cabinetului de miniștri Grosu este „încă o confirmare că acest Parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni”. Cel puțin asta consideră deja fostul candidat la funcția de premier, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, potrivit căruia, în continuare „discuția se mută pe dimensiunea Președinției și Curții Constituționale”, „dar condițiile cam sunt întrunite pentru a avea alegeri anticipate”.

Igor Grosu a menționat că nu cred în bunele intenții a acestui Parlament, dar fiind conștient de situația gravă din țară, era gata să-și asume responsabilitatea pentru guvernarea țării. Doar că, a mai primit „o dovadă că majoritatea acestui Parlament nu se gândește la binele oamenilor”„Au avut propriul guvern și majoritate. Am văzut cât de prost au administrat pandemia. Am văzut corupție, scheme, traseism politic, hoție. Și-au dat jos propriul guvern spunând că vor anticipate. Apoi au început să boicoteze orice posibilitate de a declanșa anticipatele. De la o bucată de vreme au tot strigat că vor guvern pentru că situația din țară e foarte complicată, iar atunci când a apărut posibilitatea unui Guvern responsabil au pus coada între picioare și au fugit”, a declarat Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă după consumarea tentativei de învestire a guvernului său.

„Acest Parlament nu poate gestiona crizele prin care trece Republica Moldova, în special criza pandemică, nu poate asigura o majoritate reală care că susțină un Guvern oricare ar fi el, nu poate veni cu un ajutor pentru economie și nu poate lupta cu corupția și hoții”, a continuat președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, precizând că poziția formațiunii rămâne aceeași: „e nevoie de mobilizat toate eforturile pentru soluționarea crizei pandemice și de organizat alegeri anticipate pentru ca oamenii să curățe acest Parlament de hoți și tâlhari”.

Întrebat dacă formațiunea pe care o reprezintă intenționa să-și dea votul pentru candidatura sa, Igor Grosu a precizat că în urma discuțiilor de ieri, din cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PAS, au fost păreri diferite. „Au fost deputați care aveau opțiunea, alții se mai gândeau. Urma ca în cadrul dezbaterilor să fie luată decizia finală”, a spus Grosu.

Cât ține de declarația președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, precum că ar fi existat înțelegeri ascunse pentru lipsa de cvorum în Parlament, Igor Grosu a menționat că „unii colegi au imaginația inflamată”, iar „fundalul este un pic nervos”, de aceea a refuzat să comenteze.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 05:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 05:00 // Actualitate //  Realitatea.md

Primarul capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru ziua de luni, 27 septembrie curent, la ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Ședința se va desfășura prin intermediul platformei de conferințe Zoom, pe ordinea de zi fiind șapte subiecte. Colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV o vor transmite în direct pe platformele lor.

Ordinea de zi

1.     Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției COVID-19 în rândul populației municipiului Chișinău.

Raportor: Boris Gîlca, șef interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate

2.     Raport cu privire la desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu.

Raportor: Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport

3.    Raport cu privire la întreținerea drumurilor publice.  

Raportor: Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație

4.     Raport privind situația de la Stația de epurare a apelor reziduale și controalele efectuate în ultima perioadă, de contracarare a conectării ilicite la rețelele de apă și canalizare.

Raportor: Anatolie Lichii, director interimar al S.A. „Apă – Canal Chișinău”

5.     Raport cu privire la implementarea recomandărilor Curții de Conturi și a rapoartelor de audit intern.
Raportor: Raisa Cotorobai, șef al Direcției audit inter

6.     Informație cu privire la organizarea Campaniei de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău.

Raportor: Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare

7.     Raport privind realizarea proiectelor din sectoarele capitalei.

Raportori: Pretorii de sector

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române