Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Se încing spiritele pe măsură ce ne apropiem de 11 iulie. PAS prevede unele provocări pe care le-ar pregăti PSRM

01 Iul. 2021, 11:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
01 Iul. 2021, 11:15 // Politica //  Petru Beregoi

Reprezentanții de vârf ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit astăzi cu un mesaj de preîntâmpinare prin care încearcă să anticipeze unele atacuri și denigrări din partea PSRM și PCRM pe ultima sută de metri a scrutinului parlamentar din 11 iulie. Dezvăluirile au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către Sergiu Litvinenco, Igor Grosu și Andrei Spînu.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care candidează încă pentru un mandat afirmă că, PSRM în ultimele zile de campanie vor recurge la diverse provocări și șmecherii împotriva PAS, cu scopul să inducă opinia precum că PAS „desfășoară o campanie similară cu cea pe care o desfășoară PSRM”.

Printre așa numitele provocări, Litvinenco le-a numit pe următoarele:

 1. Tipărirea a materialelor false despre PAS – afișe și pliante
 2. Scrierea pe pereții caselor, clădirilor, blocurilor, stațiilor etc a mesajelor din numele PAS – „Vremuri bune”, „Pornim vremuri bune”, „Votăm PAS” etc, pentru a încerca să enerveze oamenii precum că PAS folosește orice metodă pentru a câștiga alegerile
 3. Lipirea afișelor în locuri neautorizate, ca să creeze impresia că PAS nu respectă regulile de plasare a afișajului electoral – piloni, la stații, pe clădirile magazinelor sau a blocurilor de locuit
 4. Lipirea stickerelor pe mașini cu mesajele PAS
 5. Aruncarea materialelor PAS pe jos în special în locuri aglomerate – piețe, în fața blocurilor de locuit, în parcuri, alei
 6. Afișe cu chemarea la o campanie agresivă (pe alocuri violentă) din partea susținătorilor PAS.

„Mă adresez cetățenilor să fie vigilenți. Nu credeți în șmecheriile și provocările PSRM. Știți foarte bine că PAS încă de la fondare a desfășurat și desfășoară campanii electorale corecte, transparente și nu folosește tehnicile PSRM. Dodon și PSRM sunt cei cu șmecheriile, culioacele, fake news-urile și cu provocări de tot soiul. Ei doar așa au existat până acum. Unicul mod de a-i pedepsi pe socialiști pentru toate lucrurile urâte pe care le-au făcut și încă le mai fac este să ieșim la vot la 11 iulie și să votam PAS. Să trimitem odată și pentru totdeauna PSRM la groapa de gunoi a istoriei. Acolo unde le este locul”, a spus Litvineco.

Declarațiile celorlalți lideri PAS pot fi urmărite mai jos.


PSRM nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de PAS.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate