Curs valutar
 • EUR
  20.0308
  -0.4109%
 • USD
  17.7146
  -0.127%
 • RUB
  0.2408
  0.1661%
 • RON
  4.0470
  -0.4225%
 • UAH
  0.6489
  -0.3236%

(VIDEO) Și-a făcut-o cu mâna lui! Un șofer va fi amendat după ce s-a filmat în depășire pe banda continuă

17 Mart. 2021, 17:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
17 Mart. 2021, 17:41 // Societate //  Realitatea.md

Un bărbat va fi sancționat contravențional pentru ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, dar și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, după ce s-a filmat în momentul depășirii unui autovehicul din dotarea Poliției de Frontieră pe un sector de drum cu banda continuă. Șoferul și-a recunoscut vina, menționând că a vrut să facă o glumă.

În filmulețul plasat pe canalul de Telegram al Poliției totul decurge după canoanele „cum să nu faci niciodată”. Astfel, șoferul mai întâi se filmează cum conduce în spatele unui Dacia Duster al Poliției de Frontieră, efectuează depășirea pe un sector de drum unde aceasta este interzisă, iar apoi apare deja având în spate aceeași mașină a Poliției de Frontieră, fiind filmat deja de reprezentantul organului de drept.

„Mai demult, când aveam mașini cu numere străine, ap de… (aici momentul a fost tăiat) mă temeam. Da acum așa de tare mi-e „în krîlă” (n.r. indiferent) că ies la „obgon pe sploșnaya” (n.r. depășire pe banda continuă). Iaca așa”, spune șoferul înainte de efectuarea depășirii.

„Care a fost necesitatea de a filma și de a posta”, îl întreabă ulterior pe șofer reprezentantul organului de drept, cel mai probabil un polițist de frontieră din mașina cu pricina.

„O glumă între prieteni am vrut să facem și s-a primit așa că s-a postat din greșeală”, a motivat șoferul.

„Acum tot e vesel?!”

„Acum nu”, recunoaște șoferul.

Astfel, polițistul de frontieră la informat că va fi atras la răspundere contravențională în temeiul articolului 353 și 240 al. 1 al Codului Contravențional.

Ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept se sancționează cu amendă de la 6 la 15 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore. Totodată, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Realitatea Live

06 Dec. 2021, 16:32
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
06 Dec. 2021, 16:32 // Economie //  Realitatea.md

Până în prezent, autoritățile Republicii Moldova au accesat mai multe fonduri, acum fiind în proces de finalizare a procedurilor pentru accesarea și debursarea programului de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei gazelor. Declarația aparține prim-ministrei Natalia Gavrilița care a ieșit cu o conferință de presă la Guvern, împreună cu directoarea adjunctă a Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, Katarina Mathernova, aflată într-o vizită oficială la Chișinău. Cea din urmă a dat de înțeles că țara noastră ar mai putea beneficia de un program deja în valoare de 15 milioane de euro.

„Dinamica dezvoltării în această țară are loc rapid. Atâtea lucruri s-au întâmplat pe parcursul ultimului an. … Am sentimentul că dialogul pe care-l purtăm cu dvs. este fructuos. Categoric îl vom continua. Ați venit cu o agendă de reforme foarte clară și, în pofida crizelor, pandemiei, crizei energetice, vă onorați angajamentele. De aceea, noi putem să vă sprijinim în continuare și să sporim suportul. … Ați menționat despre suportul bugetar de 60 de milioane de euro pe care-l finalizăm acum. Sper că foare curând vom reușit să-l semnăm. Suplimentar, cu ocazia summitului parteneriatului estic, mai avem încă un program de 15 milioane de euro pentru sprijin dedicat grupurilor vulnerabile și servicii de consultanță pe care le vom oferi începând cu anul viitor, a anunțat Katarina Mathernova.

Înainte de asta, Natalia Gavrilița s-a arătat deschisă să „absoarbă” repede resursele, astfel încât cetățenii moldoveni să vadă o serie de proiecte în derulare. „Vom continua să lucrăm pe toate dimensiunile și vom accesa aceste resurse, le vom absorbi repede, astfel încât cetățenii noștri să simtă cât mai repede efectul acestor transformări. Scopul nostru este foarte clar și rămâne la fel – o Moldovă puternică, independentă, prosperă, care este pe deplin integrată în UE, în interesul și beneficiul cetățenilor săi”.

Conferința a fost transmisă în direct de colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV. Aceasta poate fi urmărită integra mai jos.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală