Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

(VIDEO) Și-a făcut-o cu mâna lui! Un șofer va fi amendat după ce s-a filmat în depășire pe banda continuă

17 Mart. 2021, 17:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
17 Mart. 2021, 17:41 // Societate //  Maxim Pulber

Un bărbat va fi sancționat contravențional pentru ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, dar și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, după ce s-a filmat în momentul depășirii unui autovehicul din dotarea Poliției de Frontieră pe un sector de drum cu banda continuă. Șoferul și-a recunoscut vina, menționând că a vrut să facă o glumă.

În filmulețul plasat pe canalul de Telegram al Poliției totul decurge după canoanele „cum să nu faci niciodată”. Astfel, șoferul mai întâi se filmează cum conduce în spatele unui Dacia Duster al Poliției de Frontieră, efectuează depășirea pe un sector de drum unde aceasta este interzisă, iar apoi apare deja având în spate aceeași mașină a Poliției de Frontieră, fiind filmat deja de reprezentantul organului de drept.

„Mai demult, când aveam mașini cu numere străine, ap de… (aici momentul a fost tăiat) mă temeam. Da acum așa de tare mi-e „în krîlă” (n.r. indiferent) că ies la „obgon pe sploșnaya” (n.r. depășire pe banda continuă). Iaca așa”, spune șoferul înainte de efectuarea depășirii.

„Care a fost necesitatea de a filma și de a posta”, îl întreabă ulterior pe șofer reprezentantul organului de drept, cel mai probabil un polițist de frontieră din mașina cu pricina.

„O glumă între prieteni am vrut să facem și s-a primit așa că s-a postat din greșeală”, a motivat șoferul.

„Acum tot e vesel?!”

„Acum nu”, recunoaște șoferul.

Astfel, polițistul de frontieră la informat că va fi atras la răspundere contravențională în temeiul articolului 353 și 240 al. 1 al Codului Contravențional.

Ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept se sancționează cu amendă de la 6 la 15 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore. Totodată, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 22:10 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi pus la cale o schemă întreagă, prin care să o compromită pe Maia Sandu și PAS în ajun de alegeri parlamentare, informează Realitatea.md cu referire la Jurnal.md. Acestea, însă, au fost deconspirate de către ofițerii SIS, în urma unor percheziții.

Jurnaliștii au publicat un material video, din care reiese că trolli plătiți de Veaceslav Platon ar încerca de multe ori s-o lege pe Maia Sandu de Ilan Șor.

„Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru. Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale. La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei”, se menționează în materialul jurnalistic.

În calculatorul în posesia căruia au intrat junaliștii au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat de jurnaliști pentru o reacție, dar telefonul acestuia era deconectat.

Nu este însă exclus, ca aceste imagini urmau să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu. Asta luând în considerare faptul că fracțiunea Partidului Șor l-a votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița.

De cealaltă parte, Natalia Gavrilița a spus că respinge susținerea fracțiunii Șor, din motiv că numele liderului lor este legat de frauda bancară. Gavrilița a mai adăugat că votul pentru viitorul Guvern a celor din partidul Șor ar putea submina încrederea oamenilor în următorul Executiv.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată