Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Și-a scos masca după votare, ca să se vadă zâmbetul! Greceanîi: „Am votat pentru o echipă de oameni stataliști”

11 Iul. 2021, 09:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 09:23 // Politica //  Realitatea.md

Este o zi decisivă pentru statul nostru. Declarația a fost făcută de către Zinaida Greceanîi, care a deținut funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova și acum candidează cu nr.3 pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) pentru un nou mandat de deputat în noua legislatură. Aceasta a sosit la secția de votare nr. 220, blocul nr. 5 al UTM, de pe strada Studenților 9/7 din capitală, alături de soțul său, la fel ca și la precendentele scrutine.

Mai întâi, a fost întrebată cu ce dispoziție a venit la secția de votare, la care speakera a răspuns: „Să-mi scot masca, pentru că zâmbetul nu se vede”.

„Este o zi decisivă pentru statul nostru Republica Moldova. Sper ca cetățenii să ia o decizie corectă, să fie împăcați cu inima și sufletul. Să aleagă singuri, nu sub influența cuiva. Personal, am votat pentru o echipă de oameni stataliști, profesioniști, care au știut să gestioneze crize politice, economice … și au ieșit cu brio din ele. Sper să avem din nou așa o echipă la guvernare, în Parlamentul Republicii Moldova, care să nu activeze sub influența cuiva și să impună cetățenii să prietenească cu cineva împotriva altcuiva, dar să activeze în interesul Republicii Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Aceasta a mai îndemnat oamenii să iasă la votare, fiindcă de ei „depinde soarta Republicii Moldova”. „Sănătate, după alegeri tot există viață”.

BECS se află pe locul 6 în buletinul de vot, fiind înregistrat de CEC la alegeri cu o listă de 102 candidați. Cap de listă este liderul PCRM, Vladimir Voronin, urmat de liderul PSRM, Igor Dodon.

Pentru acest scrutin, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Primele date preliminare ale alegerilor vor fi prezentate la 22.00.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 09:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 09:29 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură sunt așteptați astăzi, 31 iulie, în intervalul orelor 08:00-17:00, să se imunizeze împotriva COVID-19, la Maratonul de Vaccinare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță!”  la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18). În acest context, Primăria municipiului Chișinău informează că, ieri, în prima zi a maratonului, s-au imunizat aproximativ 550 de persoane: profesori, învăţători, educatori şi angajaţi auxiliari de la instituţiile educaţionale din oraş.

Potrivit informațiilor, capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

La maraton sunt disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2).

„Primăria Chișinău asigură buna organizare a procesului: în preajma Centrului municipal de vaccinare sunt instalate corturi anticaniculă, mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău sunt prezenți pentru a ajuta la necesitate”, menționează municipalitatea.

Serul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

 

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate