Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Andrei Năstase: Mergeți la biserică, aprindeți o lumânare și rugați-vă pentru Moldova înainte de a vă prezenta la vot

11 Iul. 2021, 09:29
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
11 Iul. 2021, 09:29 // Politica //  Petru Cosoi

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-a prezentat în această dimineață la urna de vot alături de familia sa naturală, după cum s-a exprimat politicianul, ceea ce înseamnă copii, soție. De asemenea, alături de el a fost prezentă și familia politică, membrii Platformei DA.

Am votat pentru o Moldovă normală, rațională, educată, sănătoasă, o Moldovă în care nu se mai fură la nivelul politicienilor, o Moldovă în care nu se mai fură alegerile și nu se mai anulează. Am venit si am votat pentru o Moldovă de mâine în care lumea trăiește bine alături cu familiile lor. Am votat pentru o Moldovă în care parlamentarii muncesc pentru oameni. Am votat pentru cea mai frumoasă echipă pe care a avut-o Republica Moldova. Am votat pentru capacitățile unor oameni care au renunțat la sine pentru oameni.

De asemenea, Andrei Năstase și-a îndemnat alegătorii să meargă la biserică înainte de  a se prezenta la urnele de vot.

Vreau să vă asigur că în Moldova se poate de trăit bine dacă ne vom conjuga eforturile. Vă îndemn la unitate. Am fost și am optat pentru unitate. Vă îndemn să facem astăzi exercițiul suprem pentru ceea ce înseamnă suveranitatea țării, a concluzionat Năstase. 

Realitatea Live

06 Aug. 2021, 05:35
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
06 Aug. 2021, 05:35 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că unul din domeniile vizate în ceea ce privește reforma justiției ține de modificarea Legii cu privire la Procuratură, informează Realitatea.md.

Potrivit șefei statului, în noua Lege urmează să fie incluse noi prevederi ce țin de evaluarea activității procurorului general. „Din câte știu, partidul PAS va veni cu un proiect de lege ca să modifice Legea cu privire la Procuratură și să includă acolo evaluarea activității procurorului general. Nu e posibil ca să așteptăm șapte ani și doar după asta să corectăm lucrurile în situația în care Procuratura nu funcționează așa cum ar trebui”, a menționat Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul JurnalTV.

De asemenea, demnitara a specificat că pentru o reformă veritabilă este nevoie de a aduce oameni noi și onești în funcțiile de judecători sau procurori.

„Dacă vorbim de procuratură, de exemplu, aprecierea mea este că noi avem o mare problemă de capacitate și vedem dosare pe corupție mare, pe care lucrurile aproape că nu se mișcă. Aici, sigur s-ar putea să fie și piedici și de altă natură, dar și o probleme de capacitate.  Și va trebui să investim, să aducem oameni noi în sistem, să-i pregătim destul de repede…

Este adevărat, reforma justiției nu poate fi făcută în trei luni, este o reformă care o să dureze. Însă, semnalul care va fi dat prin legile pe care o să le aprobe Parlamentul ar trebui, într-un fel,  să-i încurajeze pe judecătorii și procurorii corecți să continue, să fie mai îndrăzneți, să lucreze la dosarele serioase și să-i demotiveze pe cei, care comit abuzuri” a mai declarat Maia Sandu.

Menționăm, că printre cele mai importante promisiuni făcute de către Maia Sandu în campania electorală pentru prezindențiale, dar și de către cei de la PAS, în campania electorală pentru parlamentare a fost Reforma justiției. Aceasta este una din cele mai anevoioase reforme, care tărăgănează de ani de zile, fapt pentru care țara noastră a fost lipsită de multe ori de fonduri europene, dar și a fost apostrofată de către autoritățile internaționale.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată