Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

VIDEO STOP VOT e tot mai aproape! Cei mai PASIVI alegători sunt tinerii, anunță CEC

11 Iul. 2021, 19:07
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Tatiana Rusnac
11 Iul. 2021, 19:07 // Alegeri //  Tatiana Rusnac

Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 19:00 au votat peste 1, 3 mil de alegători, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 43 la sută.

Conform datelor statistice, cei mai activi alegători sunt în circumscripțiile electorale Ocnița, Dondușeni, Rîșcani, Soroca, Fălești, Ungheni, Șoldănești, Rezina, Orhei, Telenești, Strășeni, Dubăsari, Criuleni și Ialoveni unde au votat peste 40 % din cei așteptați la urne.

„În municipiul Chișinău avem o participare de peste 270 mii alegători – sau, la fel, peste 40 %. În cele 41 secții de votare constituite pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, au votat peste 30 mii de alegători. Conform situației până la ora 19:00, în străinătate au fost deschise toate secțiile de votare din Statele Unite și Canada. La momentul de față numărul de votați în străinătate a atins cifra de circa 175 de mii”, anunță CEC.

Circa 54 la sută dintre alegători sunt femei, iar peste 46 % sunt bărbați. Cei mai activi dintre votanți au vârsta cuprinsă între 56-70 de ani – peste 35%, cei mai pasivi rămân a fi tinerii, de până la 25 de ani  – circa 7% din cei așteptați la votare ce reprezintă această categorie de alegători.

„Până la această oră, o parte din sesizările depuse în mod oficial la CEC, au fost examinate în mod regulamentar și oferite răspunsuri, în cazul altora e nevoie de documentare suplimentară. Cele 8 contestații, ce vizează transportarea organizată a alegătorilor către secția de votare, desfășurarea agitației electorale, activitatea organelor electorale inferioare, au fost remise spre examinare altor autorități, conform competențelor ce le revin. Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul general al Poliției, până la ora 16.00 au fost înregistrate peste 100 de cazuri de pretinsă încălcare a legislației ce se referă la anumite cazuri de afișaj electoral, acțiuni de agitație electorală, transportarea și bănuiala rezonabilă de corupere a alegătorilor, anumite incidente cu buletinele de vot și chiar împiedicarea exercitării dreptului la vot. Unele dintre aceste cazuri nu s-au adeverit, în altele se desfășoară activități de acumulare și administrare a probelor pentru constatarea existenței/inexistenței faptelor sesizate”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:39
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 11:39 // Life //  Realitatea.md

Nu mai e loc de îndoială: Jennifer Lopez şi Ben Affleck s-au împăcat. J Lo şi-a sărbătorit ziua de naştere pe un yacht, alături de celebrul actor. Mai mult, artista a postat o fotografie în care se sărută cu fostul logodnic. La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat.

Jennifer Lopez şi Ben Affleck nu mai ascund pasiunea care s-a reaprins între ei, după ani buni de când au rupt logodna şi au întristat fanii de pretutindeni. Încă din luna mai a acestui an, tabloidele au răspândit zvonuri cu privire la o posibilă împăcare. Iar fotografiile cu celebrul actor care părăsea discret locuinţa lui J Lo erau dovezi grăitoare.

Totuşi, nicio declaraţie oficială nu a confirmat ceea ce părea deja destul de clar pentru toată lumea. Timpul le-a rezolvat însă pe toate, cei doi afişându-se într-o ipostază romantică, pe Instagram, în văzul celor peste 166 de milioane de urmăritori ai artistei cu origini portoricane Jennifer Lopez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Imaginile „surpriză” au fost postate la finalul unei serii de fotografii de la ziua de naştere a lui J Lo, care a sărbătorit în costum de baie împlinirea frumoasei vârste de 52 de ani. Sărutul celor doi, pe o ambarcaţiune de lux din St Tropez, a fost apreciat de peste 7,8 milioane de utilizatori ai reţelei sociale, iar secţiunea de comentarii dă pe dinafară de felicitări şi gânduri bune pentru Ben Affleck şi Jennifer Lopez.

Potrivit unor surse Sky News, în apropiere se afla şi fostul partener al lui J Lo, Alex Rodriguez. Cuplul şi-a spus „la revedere” în luna martie a acestui an.

La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat, cucerind definitiv inimile fanilor după videoclipul pentru celebrul hit „Jenny From The Block”. În 2004, însă, au anunţat că au rupt logodna, iar în următorii ani nu au dat semne cum că ar putea lega din nou povestea de iubire.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid