Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

VIDEO | Tragedie dublă la Drochia. Un sat întreg îi deplânge pe minorii care au murit într-un accident de motocicletă

25 Nov. 2021, 18:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Nov. 2021, 18:02 // Societate //  Valentina Buză

Un sat întreg îi deplânge pe cei doi minori din Șuri, raionul Drochia, care și-au pierdut viața noaptea trecută într-un accident de motocicletă. Marius și Maxim au mers la o stație PECO pentru a-și face plinul. În drum spre casă, din cauza vitezei, au pierdut controlul asupra ghidonului și s-au tamponat într-o placă din beton, scrie nordnews.md.

„S-au dus la o fată, o prietenă de-a lor. I-am chemat acasă. Le dădeam voie să se ducă, dar nu cu somnul, acasă. A venit cu un verișor de-a ei, care a venit nu știu de unde, și au stat aici, au jucat în cărți și au ieșit să-l petreacă. M-au chemat și când m-am dus nu i-am mai..”, a declarat Doina Dascăl, mama minorilor.

Tragedia a șocat întreaga localitate. Oamenii au doar cuvinte de laudă despre băieți.

„Doamne ferește, jale mare, doi copii să scoată din casă. Locuiau acolo.”

„Răcnește, cade, i-au dat injecție. A pierdut doi copii, doi flăcăi, să-i aducă într-un sicriu. Niște băieți cuminți, Doamne.”

„Cuminți, familia tare bună. Tatăl lor a decedat.”

Unul dintre minori învăța la gimnaziul din sat. Era un elev exmplar și un coleg săritor la nevoie.

„Muncitor, se ocupa cu treburile gospodărești, era săritor la nevoie, prietenos cu colegii de clasă, învăța bine, exemplar în tot ce făcea”, a spus Steluța Spoială, directorul gimnaziului.

Dascălii s-au solidarizat cu familia minorilor decedați.

„Familia trăiește clipe groaznice, noi suntem solidari cu familia. Am vorbit azi dimineaț cu elevii, ei sunt la curent cu cele întâmplate. Îmi pare rău că un caz dramatic trebuie să fie dat drept exemplu elevilor ca s aibă grijă de sănătatea lor”, a adăugat Steluța Spoială, directorul gimnaziului.

„În familie sunt trei copii, doi sunt de la un tată care este decedat și unul este de la un alt tată.  Cel mai mare este student la Colegiul de Studii Integrate din orașul Drochia, celălalt este elev la Gimnaziul „Viorel Ciobanu” din localitate. Lumea este șocată de acest tragic accident”, a spus Petru Turculeț, primar de Șuri, r. Drochia.

De la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc peste 2 mii de accidente rutiere, soldate cu aproape 200 de morți, printre care 12 minori.

„Accidentul rutier a avut loc noaptea trecută, aproape de ora 23.00, în satul Chetrosu din raionul Drochia. Un minor de 16 ani, conducând o motocicletă și având ca pasager pe fratele său de 14 ani, nu s-a isprăvit cu ghidonul și s-a tamponat într-un obstacol. Cazul este investigat de polițiștii din Drochia în cadrul unui proces penal”, a conchis Ina Moscaliuc, ofițer de presă IP Drochia.

Tot în primele 10 luni, aproape 400 de minori s-au ales cu diferite traumatisme în urma accidentelor rutiere.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 12:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 12:42 // Politica //  Maria Timofti

Pe pagina de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate a apărut o postare în care este specificat că partidul a luat act de decizia instanţei de a anula înregistrarea unui candidat acuzat de încălcarea repetată a legislaţiei electorale şi, ca efect, suspendarea alegerilor pentru primăria municipiului Bălţi.

„Într-un stat democratic toţi actorii electorali trebuie să fie în condiţii egale, folosind resurse permise în limita legii şi orice abateri de la acest principiu trebuie să fie sancţionate exemplar de către instituţiile statului”, se arată în scurta postare. 

Amintim că magistrații Curții de Apel Bălți au decis în această dimineață, de 5 decembrie, anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Completul de judecători a susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Ca urmare a deciziei, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală