Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

(VIDEO) Un bărbat din Capitală reținut pentru furt. Ce riscă acesta

20 Apr. 2021, 10:16
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
20 Apr. 2021, 10:16 // Societate //  Valentina Buză

A furat o motocicletă, iar acum riscă să-și petreacă următorii patru ani în închisoare. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani din Capitală. Potrivit poliției, prejudiciul cauzat proprietarului în vârstă de 22 de ani este de 6 500 de lei.

„Poliția a fost sesizată în dimineața zilei de 14 martie, chiar de către proprietar, comunicând că i-a fost sustrasă motocicleta care era parcată în curtea blocului de pe strada Albișoara din Capitală. S-au întreprins un șir de măsuri de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea și identificarea suspectului, dar și a bunului sustras. Forțele de ordine au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere instalate în preajma blocului de locuit, fiind purtate discuții și cu vecinii, în rezultatul cărora a fost stabilit automobilul de model Dacia, cu ajutorul căruia a fost sustrasă motocicleta”, se arată în comunicat.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, suspectul a fost reținut și escortat la inspectoratul de poliție. Motocicleta a fost depistată la domiciliul acestuia.

În cadrul audierilor, tânărul și-a recunoscut vinovăția, iar motocicleta sustrasă urmează a fi ridicată și returnată proprietarului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală, iar conform legislației bărbatul riscă amendă de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la patru ani.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală