Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

VIDEO Un echipaj de pompieri ar putea fi „instalat” la Centrul COVID de la Moldexpo. Ceban: Să stea non-stop

04 Oct. 2021, 10:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Oct. 2021, 10:16 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

După tragicul incendiu de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din România, unde şapte persoane au decedat subit, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale, autoritățile de la Chișinău au decis să ia măsuri în acest sens, pentru a evita nenorociri similare și în Moldova.

Edilul Capitalei, Ion Ceban susține că a transmis solicitări Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru a fi asigurat un echipaj de pompieri la Centrul cu profil COVID de la Moldexpo, acolo unde sunt internați pacienții cu COVID atât din Chișinău, cât și din raioane.

Ceban vrea ca pompierii să stea zilnic acolo pentru a evita unele tragedii.

„Am văzut tragedia de la spitalul din Costanța unde spre mare regret au ars în incendiu 7 pacienți. Exprim în numele Primăriei Chișinău profunde condoleanțe familiilor din România care și-au pierdut rudele în acest incendiu. Este o tragedie fără margini… Exact un an în urmă am emis dispoziția de verificări și controale pentru siguranța antiincendiară în toate instituțiile medicale municipale, inclusiv la spitale. Au fost executate inspecții, emise prescripții pentru securizarea electrică, etc… Anunț directorii de spitale să monitorizeze situația zilnic, să evalueze totul, respectarea regulilor antiincendiare sub răspunderea personală. Rog în termen foarte scurt, nu mai târziu de data de 10, să fie prezentat un raport în acest sens. Am transmis două scrisori către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a asigura în regim non-stop un echipaj de pompieri la Centrul COVID de la Moldexpo. Din motive de protecție avem nevoie acolo de monitorizare și protecție antiincendiară”, a declarat Ceban.

Precizăm că, în incendiul de la Spitalul din Constanța, din cei 10 pacienți internați în secția de terapie intensivă, șapte au decedat în urma izbucnirii incendiului. În total, în spital se aflau 113 pacienţi. Flăcările ar fi izbucnit din cauza unor defecțiuni la rețelele electrice.

Realitatea Live

26 Nov. 2021, 20:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Nov. 2021, 20:53 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Ucraina a descoperit un complot pentru o lovitură de stat plănuită să aibă loc săptămâna viitoare, a anunțat vineri președintele țării, Vladimir Zelenski, potrivit Reuters. El a făcut dezvăluirea într-o conferință de presă în care a vorbit și despre creșterea amenințării militare din partea Rusiei.

„Ne confruntăm cu provocări nu numai din partea Federației Ruse – o posibilă escaladare, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Vladimir Zelenski.

El nu a dat detalii despre complot și nu a acuzat Rusia de implicare.

Rusia comasează trupe la granița cu Ucraina, iar Kievul, Statele Unite și NATO au ridicat îngrijorări privind un posibil atac, sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca pe un zvon alarmist.

Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc de creșterea tensiunilor în ultima perioadă, provocând temeri că conflictul dintre Ucraina și separatiștii pro-ruși s-ar putea transforma într-un război deschis.

„Avem controlul total la granițele noastre și suntem pregătiți pentru orice escaladare”, a mai spus Zelenski.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală