Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Unde e Irina? Primul gând al lui Dragnea când a ieşit pe porţile închisorii. S-au sărutat în faţa camerelor TV

16 Iul. 2021, 11:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
16 Iul. 2021, 11:34 // În Lume //  Realitatea.md

Liviu Dragnea a fost eliberat miercuri, 15 iulie curent, condiţionat. Magistrații Tribunalului Giurgiu din România au decis că fostul preşedinte al PSD va ieşi din închisoare după 2 ani şi 2 luni. El a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. La ieşirea pe porţile închisorii, primul gând al lui Dragnea s-a îndreptat către iubita sa, Irina Tănase. „Unde e Irina?”, a întrebat acesta.

Irina Tănase a venit în faţa închisorii Rahova pentru a-l aşteapta pe Dragea. A declarat presei că nici ea și nici Liviu Dragnea nu se așteptau la o decizie favorabilă și că a plâns când a primit vestea. Iubita fostului lider al PSD a mai precizat şi că s-a temut că s-ar putea să nu mai iasă viu din puşcărie. Nu pentru că cineva i-ar fi pus viaţa în pericol, ci din pricina stării de sănătate şi a condiţiilor de detenţie.

„Eu am plâns când am aflat decizia instanţei. A fost greu pentru că eu am stat doi ani singură, fără să ştiu dacă el o să mai iasă în viaţă de acolo. Nu am putut să ne facem planuri pentru că noi nu ne aşteptam ca acestă decizie să fie favorabilă. Pe de altă parte, daă decizia era nefavorabilă, toate planurile şi tristeţea ar fi fost mut mai mare. El trebuia să intre în comisia de eliberare pe 21 Februarie şi a intrat cu două luni şi jumătate mai târziu. Suntem în iulie. Starea de sănătate nu este bună. Va trebui să facă nişte controale să vedem exact care e starea. Şi ce se poate face ca să îşi revină. Dar psihic era bine, era fericit, orice o în situaţia asta, cum ar fi putut să fie?! Mergem acasă, ne întâlnim cu copii lui, cu prietenii apropiaţi, care au rămas lângă noi în toată perioada asta şi mai departe nu ştiu”.

Pentru că nu era în acel moment prin preajmă, la ieșire din închisoare, Liviu Dragnea a oferit câteva declaraţii presei, însă s-a oprit atunci când Irina Tănase şi-a făcut apariţia: a luat-o în braţe şi a sărutat-o, apoi cei doi au plecat din marea de jurnalişti şi susţinători, nu înainte de a transmite că se consideră un deținut politic și că PSD a ajuns un partid „marionetă”.

„A fost o perioadă de 2 ani de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce s-a ajuns aici. Eu când am plecat România era o țară plină de speranță, azi e afectată serios libertatea de exprimare. Am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent să-mi recunosc vinovăția, ceea nu am acceptat”.

El a mai dezvăluit că va lucra la firma fiului său, iar despre PSD a spus că după perioada în care a stat închis îl găsește „praf”, „un partid marionetă, condus de lași”. Cel mai mult, a spus Dragnea, i-au lipsit copiii și Irina.

Liviu Dragnea va fi luat în evidență la Secția 2 de Poliție, unde va fi obligat să semneze după ieșirea din Penitenciarul Rahova.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 19:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 19:49 // Politica //  Cristina Vlah

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat președintelui  Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu consecințele incendiilor forestiere din țară.

Bașcanul și-a exprimat sentimentele de profundă compasiune   rudelor și apropiaților victimelor și sinistraților afectați în rezultatul situației de urgență.

„În numele tuturor cetățenilor găgăuzi și în numele meu personal, Vă rog să acceptați cele mai sincere empatii și urări de însănătoșire grabnică tuturor victimelor”, se menționează în scrisoarea Bașcanului Găgăuziei.

Irina Vlah a menționat că în momente dificile este important să fie păstrată unitatea oamenilor în fața unei catastrofe.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate