Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

VIDEO Unde e Irina? Primul gând al lui Dragnea când a ieşit pe porţile închisorii. S-au sărutat în faţa camerelor TV

16 Iul. 2021, 11:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
16 Iul. 2021, 11:34 // În Lume //  Realitatea.md

Liviu Dragnea a fost eliberat miercuri, 15 iulie curent, condiţionat. Magistrații Tribunalului Giurgiu din România au decis că fostul preşedinte al PSD va ieşi din închisoare după 2 ani şi 2 luni. El a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. La ieşirea pe porţile închisorii, primul gând al lui Dragnea s-a îndreptat către iubita sa, Irina Tănase. „Unde e Irina?”, a întrebat acesta.

Irina Tănase a venit în faţa închisorii Rahova pentru a-l aşteapta pe Dragea. A declarat presei că nici ea și nici Liviu Dragnea nu se așteptau la o decizie favorabilă și că a plâns când a primit vestea. Iubita fostului lider al PSD a mai precizat şi că s-a temut că s-ar putea să nu mai iasă viu din puşcărie. Nu pentru că cineva i-ar fi pus viaţa în pericol, ci din pricina stării de sănătate şi a condiţiilor de detenţie.

„Eu am plâns când am aflat decizia instanţei. A fost greu pentru că eu am stat doi ani singură, fără să ştiu dacă el o să mai iasă în viaţă de acolo. Nu am putut să ne facem planuri pentru că noi nu ne aşteptam ca acestă decizie să fie favorabilă. Pe de altă parte, daă decizia era nefavorabilă, toate planurile şi tristeţea ar fi fost mut mai mare. El trebuia să intre în comisia de eliberare pe 21 Februarie şi a intrat cu două luni şi jumătate mai târziu. Suntem în iulie. Starea de sănătate nu este bună. Va trebui să facă nişte controale să vedem exact care e starea. Şi ce se poate face ca să îşi revină. Dar psihic era bine, era fericit, orice o în situaţia asta, cum ar fi putut să fie?! Mergem acasă, ne întâlnim cu copii lui, cu prietenii apropiaţi, care au rămas lângă noi în toată perioada asta şi mai departe nu ştiu”.

Pentru că nu era în acel moment prin preajmă, la ieșire din închisoare, Liviu Dragnea a oferit câteva declaraţii presei, însă s-a oprit atunci când Irina Tănase şi-a făcut apariţia: a luat-o în braţe şi a sărutat-o, apoi cei doi au plecat din marea de jurnalişti şi susţinători, nu înainte de a transmite că se consideră un deținut politic și că PSD a ajuns un partid „marionetă”.

„A fost o perioadă de 2 ani de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce s-a ajuns aici. Eu când am plecat România era o țară plină de speranță, azi e afectată serios libertatea de exprimare. Am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent să-mi recunosc vinovăția, ceea nu am acceptat”.

El a mai dezvăluit că va lucra la firma fiului său, iar despre PSD a spus că după perioada în care a stat închis îl găsește „praf”, „un partid marionetă, condus de lași”. Cel mai mult, a spus Dragnea, i-au lipsit copiii și Irina.

Liviu Dragnea va fi luat în evidență la Secția 2 de Poliție, unde va fi obligat să semneze după ieșirea din Penitenciarul Rahova.

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 16:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
08 Dec. 2021, 16:53 // Societate //  Valentina Buză

Ecoul incendiului puternic care a avut loc la mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 din sectorul Buiucani la data de 23 octombrie este încă viu. În urma acestuia au avut de suferit mai multe familii, iar bagubele sunt uriașe.

Astfel, potrivit responsabililor municipalității, de la începutul săptămânii au fost inițiate lucrările la demontare a materialelor rămase în urma incendiului, iar în curând va fi construit și acoperișul.

„Pentru lichidarea consecinţelor incendiului, pentru demolarea mansardei blocului locativ şi restabilirea acoperişului, din fondul de rezervă al municipiului Chişinău au fost alocate, prin decizia Comisiei de distribuire a mijloacelor fondului de rezervă a municipiului Chișinău, suma de 4 mil. 288 mii lei. Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău a mai decis contractarea lucrărilor de demolare și construcție dintr-o singură sursă cu condiția negocierii prețului. Respectiv din trei oferte prezentate a fost ales cel mic preț și cel mai scurt termen de intervenție”, a scris primarul Capitalei Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

De menționat că cele 20 de familii care au avut de suferit în urma incendiului mansardei de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 din sectorul Buiucani, au primit câte 9 mii de lei pentru fiecare metru pătrat de locuinţă.

„Suplimentar, fiecare familie a beneficiat de suport în valoare de 50 de mii de lei pentru achiziționarea de mobilier şi alte bunuri personale care au fost distruse de foc. În baza rapoartelor de evaluare efectuate de o comisie, proprietarilor apartamentelor de la etajele inferioare (de la 5 la etajul 1), care au avut de suferit în urma incendiului, inclusiv cărora le-a fost inundată locuinţa, au fost despăgubiţi”.

Realitatea.md amintește că, la data de 23 octombrie curent, mansarda unui bloc de locuit din Capitală a luat foc. Cazul are loc pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani.

Mai exact, focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit, iar mai multe echipaje de salvatori și pompieri au venit la fața locului pentru a lupta cu flăcările violente.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală