Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

VIDEO Vlad Plahotniuc s-a autodistrus, nu înainte de a le-o „trage” americanilor și rușilor, susține Ion Sturza

10 Iul. 2021, 15:27
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
10 Iul. 2021, 15:27 // Politica //  Realitatea.md

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova și coordonator a coaliției de guvernare PDM, Vlad Plahotniuc, le-ar fi tăiat calea atât europenilor, americanilor, cât și rușilor. Și dacă într-un anumit moment acest lucru i-a reușit, ulterior l-a distrus, susține fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza.

VIDEO „Igor Dodon era cu pantalonii plini de rahat! I-a dat Kozak doi pumni în cap”. Despre ce povestește Ion Sturza

El a trecut orice limită, dar cel mai mult și vreau să spune-mi sincer, mi-au spus americanii, i-au mințit pe ei. El a promis niște lucruri 2015 – 2016, el le-a spus că se retrage. Eu am avut o discuție lungă cu Victoria Nuland, deja plecată din Departamentul de Stat. Ea în primul rând mi-a spus: Să înțelegeți, politica noastră are niște limite, noi nu putem să nu luăm în considerare opinia aliatului nostru regional și mi-a spus că da, „el ne-a tras-o”. Ne-a mințit, ne-a promis că luptă cu rușii, că nu vine în politică, că se retrage, ca dă voie la noua generație. Dar el și-a căutat de treabă. El avea o comunicare foarte strânsă cu rușii, foarte strânsă, a declarat Ion Sturza în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

De asemenea, Ion Sturza susține că Vlad Plahotniuc ar fi jucat pe două fronturi, atât cu Rușii, cât și cu occidentul. În cele din urma, rușii s-ar fi apucat de capul lui Plahotniuc.

VIDEO Ion Sturza: Plahotniuc urma să fie reținut în 2015 pe un aeroport din UE. De ce planul a eșuat

Rușii nu i-au tras țeapa. La un moment dat a început să joace tot mai dur cu rușii. Când nu am mers cu preluarea spălării banilor, pentru că el era la un moment dat proprietarul în spălarea banilor preluați de la Platon și își dorea foarte mult operațiunea asta. Ceva nu s-a întâmplat până la urmă. Platon a fost mai abil. Doi, a întrecut măsura, avioanele lui Rogozin înapoi, chestii ca să facă pe placul cuiva. Și atunci rușii au zis: băi stai, tu ești așa, noi ți-o tragem, a adăugat Sturza.

VIDEO Ion Sturza, detalii exclusive despre începuturile lui Plahotniuc: Este creatura mea! Are o inteligență diabolică

 

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 17:35 // Societate //  Valentina Buză

Alte 196 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 sunt de import: 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Rusia, 2-Turcia, 1-Belgia, 1-Germania, 1-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 4.438, dintre care 1.466 – teste Rapid -Antigen.

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 260.024. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 401 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 în stare extrem de gravă (14 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 138 persoane au fost vindecate. În total, 252.421 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 866 persoane, iar 24.791 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSAMPS informează despre alte cinci decese cauzate de COVID-19:

Deces 6.262: Bărbat de 74 de ani din r. Ocnița, internat în SC. Bălți. Comorbidități: anemie.

Deces 6.263: Femeie de 57 de ani din r. Florești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială, glomerulonefrita cronică, boală cronică renală, hipertensiune arterială, anemie.

Deces 6.264: Bărbat de 94 de ani din r. Glodeni, internat în SC. Bălți. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială.

Deces 6.265: Femeie de 79 de ani din r. Ocnița, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 6.266: Femeie de 89 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată