Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

VIDEO Dodon, supărat pe tehnocrați: I-am făcut „nacialniși”, după asta cred că sunt bunișori și deșteptăței

10 Iul. 2021, 16:14
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
10 Iul. 2021, 16:14 // Politica //  Realitatea.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, anunță că nu va mai face front comun cu persoane care vin din afara politicului. Socialistul ar fi supărat și precizează că nu va mai călca pe aceiași greblă cum a fost în cazul Guvernului Chicu. „Noi nu vom merge pe abordarea pe care am mers la guvernul precedent, vă spun destul de sincer”, a declarat Dodon.

De asemenea, Dodon afirmă că în cazul în care ajunge la guvernare, la funcții de conducere îi va înainte doar pe cei care face parte din echipa, au fost parte a politicului și s-au implicat în campanii electorale.

Noi nu am discutat despre persoane, nominal noi încă nu am discutat. Noi am pregătit programul de guvernare, el este pregătit. El practic este gata. Noi avem oameni pentru toate domeniile, inclusiv din lista candidaților de deputați care sunt acum. În mare parte, sunt oameni profesioniști care au fost cu noi în echipă de mulți ani. Noi nu vom merge pe abordarea pe care am mers la guvernul precedent, vă spun destul de sincer. Găseam profesioniști, așa numiți tehnocrați, care niciodată nu au fost în echipa politică. Poate o fost în vreo profesională, dar nu a fost nicio politică, oameni care nu au fost niciodată prin întrevedere electorale, care nu au simțit pulsul și i-am făcut nacialniși (n.r. șefi). După asta se cred că sunt mari tehnocrați și zic: eu am devenit ministru pentru că sunt așa de bunișor și așa de deșteptățel, nu de aia că partidul m-a susținut. Astfel, vom înainta oameni profesioniști, oameni de echipă, a declarat Dodon vineri, 9 iulie.

Realitatea.md amintește că la mijlocul lunii noiembrie 2020, Igor Dodon a prezidat prima ședință a Guvernului Chicu după ce au votat demiterea Guvernului Sandu. Dodon afirma că este vorba despre un guvern minoritar compus din tehnocrați, asta în contextul în care mai mulți miniștri au fost implicați în viața de partid a celor două formațiuni politice care i-au dat joi votul de învestitură – Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat.

VIDEO Război în Transnistria și sistare de gaze – Sperietori marca Dodon în ajun de alegeri parlamentare anticipate

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată