Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Avertisment. Bitcoin ar putea să se prăbuşească: Va scădea la 10.000 de dolari

10 Iul. 2021, 11:47
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
10 Iul. 2021, 11:47 // Economie //  Realitatea.md

Nu există niciun motiv pentru care investitorii să cumpere Bitcoin în acest moment, este avertismentul dat de preşedintelui Guggenheim Investments, Scott Minerd. Cea mai mare criptomonedă din lume se află în mijlocul unei căderi care ar putea duce până la 10.000 de dolari, a spus Minerd, ce gestionează active de peste 245 miliarde dolari, într-un interviu acordat CNBC.

Când mă uit la istoria criptomedei şi la locul unde ne aflăm, cred că este probabilă o cădere ce ar putea însemna o scădere de 70-80% până la 10.000-15.000 de dolari, a spus el.

Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, cu aproximativ 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni. Scăderea preţurilor a fost determinată de o serie de factori: creşterea controlului pe state precum China l-au impus pieţei de criptomonede, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă.

Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum, a declarat Minerd pentru CNBC.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 13:51
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Iul. 2021, 13:51 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Corupere pasivă, activă, trafic de influență și abuz de serviciu – sunt infracțiunile de care sunt bănuiți arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare.

Despre asta anunță responsabilii Centrului Național Anticoeupție după ce dimineață ofițerii CNA au descins cu percheziții.

Aceștia sunt cercetați în mai multe cauze penale,  iar acțiunile pretins ilegale ale acestora ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei.

Potrivit CNA, cauzele au fost pornite la sfârșitul anului 2020, după care au fost conexate într-o singură procedură, cercetările CNA și ale procurorilor constând în administrarea mai multor probe, inclusiv interceptarea bănuiților și documentarea acțiunilor lor audio și video.

„În cadrul investigațiilor și acțiunilor de ancheta, s-a constatat că angajații „Biroului de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer”, subdiviziunea subordonată Consiliului raional Criuleni au creat o societate comercială cu aceleași atribuții, iar prin intermediul acesteia prestau servicii persoanelor fizice și juridice în detrimentul întreprinderii de stat. Astfel, prin înțelegere prealabilă cu arhitectul-șef al Consiliului, oamenii erau direcționați la societatea privată, iar contra unor sume de bani, oferite drept mită, obțineau acte și avize pentru construcții fără impedimente. Un control financiar al celor două entități a constatat că societatea privată a încasat, în câțiva ani, sume aproape triple față de subdiviziunea subordonată Consiliului, astfel prejudiciind bugetul local cu sute de mii de lei”, anunță CNA.

Pe parcursul investigațiilor, au fost documentate mai multe cazuri de corupere și abuz, în care ar fi implicați administratorul Î.M. „Biroul de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” și arhitectul-șef.

„Astăzi, ofițerii CNA și procurorii au efectuat 8 percheziții la domiciliile și la birourile de serviciu ale administratorului Î.M. „Biroul de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” și arhitectului-șef al raionului Criuleni. În urma acestora, cei doi au fost reținuți și escortați la CNA pentru audieri. Ancheta în acest caz continuă. Procurorii anticorupție conduc urmărirea penală”, se mai arată în nota informativă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă închisoare, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

ULTIMĂ ORĂ! Consiliul raional Criuleni, luat cu asalt de CNA. Mai multe persoane ar fi prejudiciat bugetul public

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid