Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Adrian Ursu, despre noua piesă: „Copii și părinți se vor regăsi în istoria acestui moldovean plecat în America!”

09 Iul. 2021, 15:59
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 15:59 // Life //  Realitatea.md

La începutul săptămânii, interpretul moldovean Adrian Ursu a lansat piesa „Tăicuță, de ziua ta”, însoțită și de un videoclip lacrimogen. Coincidență sau nu, dar se întâmplă tocmai în perioada în care urmează să decidem pentru cine votăm la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc duminică, 11 iulie curent.

„Copii și părinți se vor regăsi în istoria acestui moldovean plecat în America! O istorie ruptă din realitatea pe care au trăit-o și o trăiesc tătici și feciori, părinți și copii. Nu uitați să vă apreciați părinții! Iubiți-i și faceți ce vă stă în puteri pentru a-i bucura. Ei au nevoie de atenție și dragoste, la fel ca și copiii. Sper să vă placă”, a scris Adrian Ursu pe pagina de Facebook.

Mai mult decât atât a avut un mesaj exclusiv pentru tatăl său: „Tata, să fii sănătos și fericit!”.

În spatele ideii sunt regizorii Oleg și Ina Butnaru, iar actorii din videclip sunt: Jacota Vitalie, Diana Decuseara-Onica și Ion Prisacara, Paola Butnaru, David și Petru Portevschi. 

Textul aparține Marianei Honceru, iar orchestrația – Corneliu Botgros.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:47
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:47 // Sci-tech //  Mădălina Sorokovsky

Serialul „Arthur”, cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani de difuzare, informează The Guardian. Prin urmare, ultimul sezon al acestei producţii va fi difuzat în 2022.

Postul de televiziune PBS Kids intenţionează să sisteze producţia serialului la finalul celui de-al 25-lea sezon, a anunţat unul dintre creatorii producţiei TV în timpul unei podcast difuzat miercuri.

Kathy Waugh, care a fost invitată în cadrul podcastului Finding DW, a spus că serialul de animaţie nu mai este în producţie. Ea a spus că petrecerea cu prilejul încheierii filmărilor a avut loc în urmă cu doi ani.

„Cred că (PBS) a făcut o greşeală, iar „Arthur” ar trebui să revină şi nu cred că sunt singura care crede că au făcut o greşeală. ‘Nu ştiu dacă a fost o problemă de rating sau dacă venise timpul să fie scos la pensie”, a spus Kathy Waugh.

Serialul „Arthur”, lansat în 1996, este o adaptare a unei populare serii de cărţi semnate de Marc Brown, care a creat personajul omonim în 1976. Eroii serialului sunt un porc-furnicar, familia şi prietenii acestuia. Producţia a fost difuzată şi în alte ţări în afara Statelor Unite.

Acest serial de animaţie, multiplu premiat cu Emmy şi recompensat cu alte distincţii, s-a remarcat de-a lungul timpului pentru lecţiile referitoare la diversitate şi toleranţă destinate copiilor.

Producţia a declanşat o controversă în 2019 în urma unui episod care includea o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Episodul, în care profesorul lui Arthur, domnul Ratburn, se căsătoreşte cu partenerul său, Patrick, a fost catalogat drept inadecvat pentru copii de Alabama Public Television. Postul de televiziune a refuzat să difuzeze acest episod.

Unul dintre producătorii executivi ai serialului, Carol Greenwald, a spus că PBS va continua să difuzeze episoade în reluare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate