Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

VIDEO „Vin”! Moldova așteaptă turiști. Noua campanie lansată pentru a atrage oaspeți în țară

24 Iun. 2021, 14:33
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 14:33 // Life //  Realitatea.md

„Vin”! Dumitru Roman aka „Beton” îi anunță entuziasmat pe toți că Moldova are primii oaspeți după perioada pandemică. Antreprenorii din industria turismului de la noi au lansat mesajul „fii oaspetele nostru, din nou” printr-o campanie nouă, realizată în cadrul Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernele Suediei și  Marii Britanii, în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Intern și Receptor (ANTRIM).

– Bunica, când vin oaspeții?

– Oaspeții vin când sunt așteptați.

Video-ul de promovare se începe cum gazdele din Republica Moldova sunt în așteptarea oaspeților, având totul pregătit, dar făcând ultimele retușuri. Spre exemplu, taie iarba cu o foarfecă.

Pe fondal se aude o melodie cu sunete tradiționale de la Anatol Stefanet și Stefanet Folk Band, personajul principal fiind Dumitru Roman care anunță că au sosit primii turiști.

Au fost alese peisaje frumoase care să redea specificul moldovenesc. În primul rând, toți sunt îmbrăcați în ie. Unii verifică vinul din beci, alții au pregătite plăcinte pentru a le coace în cuptor.

„Fii oaspetele nostru, din nou! Hai să-ți arătăm ce-am făcut în ultimul an și ce am pregătit mai nou, aici, în Moldova, pentru revederea mult așteptată, după o perioadă pandemică. Și dacă s-a aprins focul dorului, distribuie invitația noastră video pe pagina ta, ca să ai mai mulți prieteni de drum”, scrie în descrierea video-ului.

De menționat că producția aparține VOLT Cinematography Director & Scriptwriter, scenarist a fost Vlad Bolgarin, iar director de fotografie – Nicu Dragan. La concept și idee apare numele Danielei Donici.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
04 Aug. 2021, 13:32 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Parlamentului, Igor Grosu i-a dat asigurări ambasadorului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care își încheie mandatul, că, noul Parlament „va face tot ce-i stă în putință ca Moldova să beneficieze integral și cât mai curând de acest plan de redresare economică”. Promisiunile au fost făcute de Grosu în cadrul întrevederii de astăzi pe care a avut-o cu Michalko.

„Am avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul căreia i-am mulțumit pentru ajutorul constant acordat țării noastre, în special în această perioadă grea.  Datorită asistenței oferite de partenerii externi, țara noastră a primit donații generoase pentru sistemul de sănătate sub formă de echipamente de protecție și utilaje medicale pentru profilaxia și tratamentul Covid-19. De asemenea, prin platforma COVAX, în țară avem vaccinuri omologate de OMS. Un alt subiect abordat a fost legat de sprijinul economic fără precedent din partea UE – Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani. I-am dat asigurări Excelenței Sale că noul Parlament va face tot ce-i stă în putință ca Moldova să beneficieze integral și cât mai curând de acest plan de redresare economică”, scrie pe Facebook Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului afirmă că, noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției.

„Noul legislativ trebuie să corecteze urgent legile votate de grupuri oligarhice anterior prin care au legalizat schemele de corupție. Noi trebuie să adoptăm legi bune pentru oameni cinstiți”, mai notează Igor Grosu.

La final, speakerul i-a urat succese lui Peter Michalko cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova.

Amintim că, ieri, Igor Grosu a avut o întrevedere cu un alt ambasador acreditat în țara noastră. Este vorba de ambasadorul Japoniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate