Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Cerul nu mai este limita! Din 2022, o agenție de turism va trimite oameni în vacanță în cosmos

24 Iun. 2021, 10:13
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 10:13 // Cosmos //  Realitatea.md

La infinit și mai departe! Prima agenție de turism din lume care vrea să te trimită în spațiu are acum și o filială terestră – și se află în Regatul Unit. Lansată de RocketBreaks, cu sediul în Londra, agenția are un serviciu complet potențialilor călători, inclusiv coordonarea zborurilor, a cazării, a meselor și a programelor de instruire dedicate pentru a fi în spațiu.

Pachetul include, de asemenea, excursii de o zi în spațiu, experiențe de imponderabilitate și șansa de a urca la stația Aurora.

Cerul nu mai este limita

Te-ai săturat de hoteluri de cinci stele? Dacă te-ai putea bucura de o cameră cu vedere … de peste un milion de stele? Acesta este obiectivul stației Aurora, primul hotel de lux care se construiește în prezent cu singurul scop, de a călători.

Compania aerospațială din California, Orion Span, se află în spatele ideii, stația Aurora urmând să fie deschisă în 2022. Hotelul spațial de lux a fost dezvoltat pentru a orbita Pământul și va putea găzdui patru oaspeți și doi membri ai echipajului timp de 12 zile.

Acolo, veți putea asista la răsăritul soarelui de 16 ori pe zi și veți vedea pământul și oceanele dintr-o perspectivă complet nouă.

Călătorirea în spațiu vă va schimba, fără îndoială, perspectiva.

Dar Gara Aurora nu este singura destinație posibilă. Companii precum SpaceX dezvoltă, de asemenea, oportunități pentru călătoria pe Marte.

Cum îți poți rezerva călătoria?

În primul rând, va trebui să vă alăturați unuia dintre centrele de formare în parteneriat cu RocketBreaks, pentru a vă îmbunătăți corpul în condiții optime pentru călătorii spațiale.

Viitorii turiști spațiali se pot alătura listei de așteptare a RocketBreaks pentru a fi unul dintre primii care vor fi contactați la deschiderea rezervărilor.

Fără îndoială, spațiul este viitorul industriei de turism, spune fondatorul RocketBreaks, David Doughty.

Am văzut un decalaj pe piață și, intrând devreme, ne propunem să facem din RocketBreaks una dintre cele mai respectate agenții din lumea călătoriilor spațiale, adaugă el.

Știm sigur că există suficientă emoție și cerere pentru călătoriile spațiale, fie într-o excursie de o zi, pentru a experimenta absența gravitației, pentru a vedea lumea dintr-un mod complet nou sau pentru a rămâne în spațiu, a menționat acesta.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 18:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 18:36 // Economie //  Realitatea.md

Prețurile la zahăr, uleiuri vegetale și unele cereale au crescut, astfel că indicele global al costurilor produselor alimentare a crescut în august, după două luni de declin consecutiv, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Raportul FAO analizează modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În august, acest indice a urcat până la 127,4 puncte, de la o valoare revizuită de 123,5 puncte în iulie.

În ritm anual, preţurile au urcat cu 32,9% în august.

Potrivit FAO, preţurile la cereale s-au majorat cu 3,4% în august, comparativ cu luna precedentă. Estimările privind producţia mai scăzută a unor mari state exportatoare a dus la scăderea preţului la grâu cu 8,8%, în timp ce preţul orzului a urcat cu 9%. În contrast, preţurile la porumb şi orez au scăzut luna trecută.

Preţul uleiurilor vegetale a urcat cu 6,7% în august, comparativ cu luna precedentă, iar preţurile la lactate au scăzut uşor.

În schimb, preţul zahărului a urcat cu 9,6%, pe fondul incertitudinilor privind producţia din Brazilia, cel mai mare exportator global de zahăr.

Din cauza secetei persistente din acest an din câteva ţări mari producătoare de cereale, FAO a înrăutăţit estimările privind producţia mondială de cereale în acest an, la aproape 2,788 miliarde tone, în scădere faţă de precedenta prognoză, de 2,817 miliarde tone.

Cea mai semnificativă revizuire a fost în cazul producţiei de grâu, în scădere cu 15,2 milioane tone faţă de estimarea din iulie, la 769,5 milioane tone, în special din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Statele Unite, Canada, Kazahstan şi Rusia.

Conform unor recente prognoze publicate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), preţul produselor agricole şi alimentare ar urma să înregistreze o corecţie în primii ani ai perioadei 2021-2030.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române