„Pentru unii colegi, care probabil le-a scăpat simbolistica unor drapeluri, acesta simbolizează cum? Corect! Noi putem să facem o lecție de heraldică, simbolistică, să invităm un specialist să ne explice toate aceste lucruri. Dacă avem gust de glume domnule președinte, nu e nicio problemă. Râdem glumim, dar și la treabă ne punem, pentru că avem mult de lucru. Statutul oficial al acestui simbol își trage istoricul de prin 2005-5006, când un Minister chiar și-a schimbat și denumirea în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și exprimă voința politică și populară a cetățenilor Republicii Moldova de integrare europeană. Eu tare țărănește am explicat – vorba ceea, ca pe degete și sper să fiu înțeles. Nu am fost pregătit într-un limbaj diplomatic să mă expun”, a spus Igor Grosu.
În discuție a intervenit și deputatul PAS, Oazu Nantoi, care a amintit la ce dată și în ce an s-a decis în Parlament ca Republica Moldova să ia calea integrării europene.
„La 24 martie 2005, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat declarația Republicii Moldova privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Probabil de atunci”, a conchis Nantoi.
Ulterior, Grosu a intervenit din nou precizând că „în actualul Parlament este o enciclopedie, care știe exact când, unde și chiar ora când s-a adoptat astfel de documente și cine era în fruntea statului”.
Ca reacție la „lecția” oferită de Grosu și Nantoi, deputatul Voronin a spus că: fie nu înțeleg ceea ce a întrebat el, fie se fac că nu vor să înțeleagă, pentru că acesta a întrebat statutul juridic al acestui drapel. În rest, Voronin afirmă că le cunoaște mai bine decât toți deputații și „enciclopediile din Parlamentul actual”.