Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2321%
 • USD
  17.9703
  0.2582%
 • RUB
  0.2456
  0.1629%
 • RON
  4.3395
  0.2212%
 • UAH
  0.6565
  -0.1219%

(VIDEO) Zâmbete și plimbări, în pofida vremii de afară. Ce le aduce copiilor fericire și ce au făcut de 1 Iunie

02 Iun. 2021, 11:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
02 Iun. 2021, 11:28 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Dacă anul trecut de întâi iunie, activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copiilor au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, anul acesta, condițiile meteo nefavorabile au dat peste cap toate planurile de sărbătoare. 

Cu toate acestea, am reușit să întâlnim într-un parc din centrul Capitalei și să discutăm cu câțiva părinți care au ieșit cu picii, dar și cu copiii mai mari la plimbare. 

S-ar părea că dorințele copiilor se limitează la multe jucării, dispozitive performante sau tot felul de alte lucruri materiale. Însă, nu este așa. 

Copiii au nevoie de multă iubire, înțelegere și să crească în familii de la care ar putea învăța multe lucruri. 

Pentru a vă convinge de asta, vedeți în materialul de mai jos ce au răspuns copiii intervievați. Care sunt dorințele lor pentru a fi fericiți? 

Totodată, am intervievat câțiva părinți despre felul în care au petrecut de 1 Iunie timpul cu familia, dar și până la ce vârstă ne putem considera copii. 

Realitatea.md amintește că, după ce în weekend, municipalitatea a anunțat programul activităților de Ziua Internațională a Copiilor, luni, în cadrul ședinței de la Primărie, edilul Capitalei, Ion Ceban a anunțat că unele activități ar putea fi amânate și organizate într-o altă zi. Condițiile meteo nefavorabile ar fi determinat această decizie.

NOTA REDACȚIEI: VOX-ul a fost realizat marți, 1 iunie 2021.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 21:56
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 21:56 // Alegeri //  Cristina Vlah

Comisia Electorală Centrală a majorat numărul secțiilor de votare pentru cetățenii aflați peste hotarele Republicii Moldova, dar nu cu mult – ci doar cu 4. Și asta după ce instanța de judecată a obligat CEC-ul să-și revizuiască deciziile anterioare, ca ele să fie în concordanță cu avizul Ministerului de Externe, informează Realitatea.md.

În acest sens, înainte de ședință, membrii CEC au discutat cu reprezentanții Ministerului de Externe și au convenit asupra cifrei de 150, în locul celor 146 aprobate anterior.

Astfel, au fost adăugate câte o secție de votare la: Londra, Marea Britanie; Las Vegas, SUA; Hanovra, Germania și în orașul Nurnberg, Germania.

Amintim, că subiectul privind deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării a devenit „mărul discordiei” dintre CEC și mai multe partide înscrise în cursa electorală. Membrii unor formațiuni politice s-au adresat în instanța de judecată, cerând să fie deschise mai multe secții de votare, conform avizului primit de la Ministerul Afacerilor Externe.

Propunerea inițială a reprezentanților de la Minister a fost ca în Diasporă să fie deschise 191 de secții de votare, după ce au fost consultate Ambasadele și analizate informațiile privind numărul de cetățeni aflați peste hotarele Republicii Moldova.