Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Viorica Dumbrăveanu, despre noul partid: L-am înregistrat și am ales președintele

21 Apr. 2021, 07:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
21 Apr. 2021, 07:32 // Politica //  Cristina Vlah

Fosta ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că noul partid din care face parte a fost deja înregistrat la Agenția Servicii Publice (ASP) și că a fost ales și președintele noii formațiuni. Este vorba despre Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), despre care se anunțase anterior, informează Realitatea.md.

„A avut loc Congresul partidului, s-a ales președintele: este dnul Ion Chicu. Vreau să vă zic că într-adevăr a fost aprobat Statutul și Programul partidului. Actele au fost prezentate la ASP, au fost colectate semnăturile. Tot algoritmul de acțiuni, care trebuie respectate, au fost realizate, deci suntem un partid cu toate actele în regulă.

Avem instituite 5 organizații teritoriale și au fost aleși președinții acetor organizații. Pasul următor va fi convocarea Consiliului politic național pentru alegerea altor organe de conducere, dar și a altor factori decizionali”, a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Potrivit ei, noua formațiune este decisă să participe la alegerile parlamentare anticipate, în cazul în care acestea vor avea loc. De asemenea, Dumbrăveanu a negat orice afiliere a formațiunii din care face parte cu cei din Partidul Socialiștilor, care i-a înaintat pe ea și pe Ion Chicu în funcțiile de conducere din fostul Guvern Chicu.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală