Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

„Virusul nu cruță pe nimeni”! Semnal de alarmă din partea Avocatului Poporului

15 Mart. 2021, 16:58
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Realitatea.md
15 Mart. 2021, 16:58 // Uncategorized //  Realitatea.md

„Criza pandemică a atins cote alarmante ca urmare a stării de nepăsare, negare a unor realități evidente: COVID-19 există și face ravagii în țara noastră, zilnic răpind zeci de vieți”. Declarația aparține Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.

Totodată, aceasta vine și cu un apel pentru cetățeni.

„Stimați concetățeni, vă chem să estimați la rece starea de lucruri și să fiți responsabili față de oamenii apropiați și de semenii voștri. Suntem în aceeași barcă – adulți și copii, tineri și persoane în etate, miniștri și țărani, deputați și medici, antreprenori și pedagogi – și depindem unul de altul. Avem drepturi, dar și obligații pe care trebuie să le respectăm pentru a nu periclita securitatea publică, viața și sănătatea celor apropiați. Să respectăm cu strictețe regulile sanitare, să dăm dovadă de responsabilitate și solidaritate civică”.

Prin urmare, avocatul poporului recomandă responsabililor din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să întreprindă acțiuni suplimentare pentru a reduce termenul de așteptare pentru testarea persoanelor suspecte de contaminare pentru că doar în așa mod proporțiile dezastrului pot fi reduse.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române