Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Vladimir Putin a testat vaccinul anti-COVID sub formă de spray nazal: „Nu am simțit nimic”

24 Nov. 2021, 17:31
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Nov. 2021, 17:31 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a testat vaccinul anti-Covid sub formă de spray nazal, ca parte dintr-un proces de „reimunizare”, la recomandarea experților medicali. Potrivit ria.ru, pe 22 noiembrie, președintele și-a anunțat dorința de a deveni voluntar pentru testarea noului medicament în cadrul unei întâlniri cu Denis Logunov, director adjunct al Centrului pentru Epidemiologie și Microbiologie.

Vladimir Putin a confirmat, în timpul ședinței de Guvern, că a testat vaccinul anti-Covid sub formă de spray nazal, după ce, săptămânile trecute și-a făcut și doza booster.

„Mi-au cerut să inspir adânc și să număr până la trei”, a declarat liderul, mărturisind că nu a simțit nimic. „La șase luni de la vaccinare, nivelul anticorpilor a scăzut, iat medicii mi-au recomandat o altă doză”, citează rt.com.

Sprayul nazal a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya și se bazează pe formula vaccinului Sputnik V. Directorul institutului, Denis Logunov, a dezvăluit că cercetările inițiale au arătat că acest mod de administrare scade șansele de a fi infectat cu SARS-CoV-2 și „are cele mai puține efecte secundare, posibil”.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin „se simte bine după ce i-a fost administrată noua formulă”.

„Este vorba de șeful statului. Este necesar să luăm măsuri speciale pentru sănătateași siguranța sa”.

Vladimir Putin a primit primele două doze de vaccin, în prima parte a anului, și a îndemnat populația să îi urmeze exemplul. „Nu aveți de ce să vă temeți”, a insistat acesta. Luna aceasta, șeful statului și-a făcut și doza booster, la recomandarea specialiștilor din Sănătate.

Vaccinurile nazale împotriva Covid-19, administrate prin spray sau picături, au fost anunțate în cursul anului de mai multe companii farmaceutice. Această formă de vaccinare ar oferi mai multe avantaje față de injecția clasică, inclusiv o protecție suplimentară pentru plămâni. Mai mult, vaccinul nazal ar putea fi auto-administrat.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Dec. 2021, 10:39 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Preotul Ghenadie Valuța, cel care în vara anului 2019 a legat un câine de mașină și l-a târât fără nici o milă pe asfalt și care a fost dat afară de Mitropolia Moldovei, anunță că este gata să iasă în fața presei cu mai multe clarificări pe marginea ordinului Mitropoliei. Instituția a emis un comunicat de presă în data de 3 secembrie în care a precizat că diaconul a fost oprit de a săvârși cele sfinte și exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Preotul a anunțat pe o rețea de socializare că organizează o conferință de presă pentru a potoli tensiunea cu genericul: 

După doi ani de tăcere. Decizia Mitropolitului Vladimir din 03.11.2021 de pedepsire a slujitorului Ghenadie Valuța pentru violență asupra familiei. Argumente și probe…. La conferință participă și dl Nicolae Samson, epitropul bisericii sf. Dumitru din Anenii Noi și dl Eugeniu Rotaru, enoriaș și consilier al bisericii.

Conferința de presă va avea loc miercuri, 8 decembrie, la ora 11:00, la IPN.

Amintim că incidentul a avut loc în luna iulie 2019. Preotul din orașul Anenii Noi, Ghenadie Valuța, a agățat un câine cu un lanț metalic de mașină și l-a târât pe asfalt timp de câteva minute. Acesta și-a recunocut fapta și a declarat că astfel voia să apere copii din localitate, întrucât câinele ar fi fost agresiv cu ei. Fotografiile cu scenele șocante au fost plasate pe rețelele de socializare.

De asemenea, în apărarea sa, anterior preotul declara că voia să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, afirmând că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc.

Realitatea.md precizează că preotul Ghenadie Valuța realiza anterior și o emisiune religioasă la postul de televiziune NTV Moldova, care este afiliat PSRM și lui Igor Dodon.

AMIN! Preotul Valuța, cel care a legat un câine de mașină și l-a târât pe asfalt, dat afară de Mitropolia Moldovei

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală