Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Vladimir Putin și-ar construi un nou buncăr sub Spitalul Central din Moscova

09 Iun. 2023, 19:44
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
09 Iun. 2023, 19:44 // În Lume //  Elena Putregai

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat construirea unui nou adăpost antiatomic la cel mai de elită spital din țară, unde sunt tratați oficiali de rang înalt, potrivit unui site guvernamental, transmite Newsweek.

Președintele Rusiei a ordonat construirea unui adăpost antiatomic la Spitalul Clinic Central din Moscova, cu termen de finalizare 20 decembrie 2023.

Costul proiectului este estimat la 35 de milioane de ruble (431.000 de dolari), a relatat publicația independentă rusă de știri The Moscow Times, citând un site rusesc de achiziții publice. Oficiali ruși de rang înalt sunt tratați la spitalul din Moscova, potrivit publicației. Putin însuși ar fi primit tratament la spital.

Adăpostul antiatomic va fi proiectat pentru 800 de persoane, inclusiv personalul medical și angajații, și ar trebui să fie proiectat pentru a oferi protecție împotriva radiațiilor. Acesta va avea mai multe intrări, o ieșire de urgență și un sistem complex de ventilație capabil să curețe aerul „de arme de distrugere în masă gazoase” și aerosoli. Acesta ar trebui să fie echipat pentru ca personalul medical să poată efectua „proceduri medicale în timp de război”.

The Moscow Times a relatat anterior că Kremlinul a ordonat modernizarea adăposturilor antiaeriene pe întreg teritoriul Rusiei. În octombrie 2022, Kremlinul a emis un decret care a ordonat regiunilor din vestul Rusiei să se pregătească pentru posibilitatea unor lovituri în interiorul teritoriului rusesc.

Cu toate acestea, publicația a relatat că datele din surse deschise arată că procesul de reparare a adăposturilor antiaeriene a avut loc în toată Rusia. Două luni mai târziu, Serghei Poletykin, șeful biroului regional al Ministerului pentru Situații de Urgență, a declarat că în regiunea Moscovei se pregătesc adăposturi antiaeriene capabile să găzduiască până la 15 milioane de persoane.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală