Curs valutar
 • EUR
  19.2155
  -0.7624%
 • USD
  18.2328
  -0.0784%
 • RUB
  0.1847
  -0.9746%
 • RON
  3.8624
  -0.7819%
 • UAH
  0.4937
  -0.081%

VIDEO Povestea lui Doina și George, românii uciși în Spania cu semnătură de criminal în serie – pe Netflix

09 Iun. 2023, 19:29
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
09 Iun. 2023, 19:29 // Life //  Elena Putregai

George și Doina Magda, doi români care aveau în jur de 40 de ani, plecați din țară în Spania de numai câteva luni pentru că voiau să le ofere o viață mai bună celor trei copii ai lor, au fost găsiți împușcați în cap o livadă de măslini din Arganda del Rey, lângă Madrid. Lângă ei au fost găsite două cărți de joc – semnătura unui criminal în serie.

Cei doi români au fost ultimele victime ale acestui criminal care a semănat groaza în zona Madridului, în urmă cu 20 de ani. Acum, povestea acestuia, dar și povestea celor doi români pe care i-a ucis, va fi spusă de o miniserie Netflix, care va fi difuzată din 9 iunie. „Baraja: La firma del asesino” este o miniserie cu trei episoade care spune povestea lui Alfredo Galán Sotillo, criminalul care în primele 7 luni ale anului 2003 i-a făcut să tremure pe toți spaniolii din regiunea capitalei.

A comis în total 6 crime și trei tentative de omor, relatează El Espanol. George și Doina Magda au fost împușcați în cap în data de 18 martie 2003. Bărbatul a murit pe loc, dar soția lui a mai trăit două zile. Criminalul a lăsat lângă ei două cărți de joc, trei și patru de cupă, după ce alte două cărți, asul de cupă și doi de cupă, au fost lăsate lângă două dintre victimele precedente. A lăsat astfel impresia că serie de crime abia începuse și că avea de gând să ducă setul de cărți până la final.

Dar crimele au încetat, iar pe 3 iulie 2003 criminalul, Alfredo Galán Sotillo, s-a predat, fără ca poliția să aibă la acea dată vreun indiciu care să ducă la el. Și-a mărturisist toate faptele și a predat arma cu care le săvârșise, un pistol pe care îl cumpărase din Bosnia, unde fusese militar. Alfredo Galán Sotillo avea atunci 25 de ani și în urma procesului a fost condamnat la 142 de ani de închisoare.

Cum a început seria crimelor

Prima crimă a fost săvârșită pe 24 ianuarie 2003. Atunci a fost împușcat Juan Francisco Ledesma, un portar din Madrid. Pe 5 februarie au urmat trei crime. Prima, într-o stație de autobuz din Madrid, unde a fost împușcat mortal Juan Carlos Martín Estacio, de 28 de ani. Lângă el criminalul a lăsat asul de cupă. Câteva ore mai târziu criminalul a intrat într-un bar unde i-a omorât pe Andrés García, 18 ani, și Juana Uclés López, 57 de ani. Alte persoane au fost rănite în bar. Pe 7 martie a fost împușcat în cap Eduardo Salas, imigrant ecuadorian de 27 de ani, lângă care a lăsat doiul de cupă. Deși a fost rănit foarte grav, tânărul a supraviețuit. După 11 zile au fost uciși cei doi români.

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 16:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Stela Trifan
03 Oct. 2023, 16:08 // Societate //  Stela Trifan

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți a fost lansat oficial Festivalul Municipal al Voluntarilor 2023. Activitatea se va desfășura timp de 2 luni, în perioada: 3 octombrie – 3 decembrie 2023 și va culmina cu Gala Voluntarilor (premierea celor mai activi voluntari) și cu încheierea Anului Tineretului la Chișinău. 

 

Tinerii din municipiu care sunt implicați activ în ONG-uri, în centrele de tineret, desfășoară activități de voluntariat pe parcursul anului 2023, sunt invitați să se înscrie în cadrul Festivalului, în perioada: 03 octombrie – 10 noiembrie: Formularul poate fi accesat pe pagina de FB a Centrului Municipal de Tineret Chișinău, cât și pe aplicația mobilă „e-tineret”.

Festivalul va începe cu Maratonul Voluntarilor, pe parcursul căruia tinerii din municipiu sunt îndemnați să participe la cât mai multe activități de voluntariat și să posteze pe rețelele de socializare conținut cu implicarea lor dezinteresată în activități publice. Cei mai activi și implicați tineri vor fi premiați în cadrul unui eveniment special.

De asemenea, tinerii au ocazia că completeze Voucherul dedicat Anului Tineretului, implicându-se în activitățile din cadrul Centrelor Municipale de Tineret și, având cât mai multe stikere completate, să câștige premii valoroase în cadrul unei tombole organizate cu această ocazie.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a apreciat implicarea tinerilor din capitală în ultimii ani, în diverse activități de interes comunitar, fiind alături de angajaţii Primăriei Chişinău, atât în perioada pandemică prin Covid-19, cât și în criza refugiaţilor din Ucraina, fiind parte a unei societăți creative și implicate. De asemenea, voluntarii de la centrele de tineret din Chişinău sunt implicaţi plenar şi în alte mii de proiecte realizate de autoritățile locale.

Potrivit edilului, municipalitatea continuă să creeze instrumente suplimentare pentru motivarea tinerilor de a rămâne să activeze în municipiul Chișinău și să creeze o armată de oameni cărora le pasă de comunitatea în care trăiesc și se implică pentru a schimba lucrurile spre bine.

Pe aplicația mobilă „e-tineret”, cei interesați pot afla toate noutățile și oportunitățile pentru tinerii din municipiul Chișinău.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală