Curs valutar
 • EUR
  19.0242
  0.4678%
 • USD
  17.8816
  0.3557%
 • RUB
  0.1896
  0%
 • RON
  3.8236
  0.4838%
 • UAH
  0.4522
  0.4423%

„Vrem să fim vocea copiilor în Parlament!” Partidul „Puterea Oamenilor” a depus actele la CEC

02 Iun. 2021, 10:26
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Realitatea.md
02 Iun. 2021, 10:26 // Alegeri //  Realitatea.md

Partidul „Puterea Oamenilor”, a cărui lider este fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a depus, astăzi, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

La CEC, Codreanu a fost însoțit de câțiva membri ai formațiunii, printre care și medicul Mihai Stratulat care la alegerile parlamentarele din 2019 a candidat din partea PDM.

„Pe listă sunt 50% doamne, femei. Avem încredere în ele, căci femeile pot schimba lucrurile în Republica Moldova. Avem mulți tineri, studenți, tineri antreprenori. Vrem să fim parte a unei societăți dezvoltate. Moldova nu trebuie să meargă în stânga sau dreapta, Moldova trebuie să meargă înainte”, a declarat Ruslan Codreanu.

Liderul formațiunii spune că pandemia a scos la iveală faptul că copiii au fost lăsați în umbră, ignorați. Astfel, Codreanu spune că vrea să devină vocea copiilor în viitorul legislativ.

Bugetul formațiunii este de 200 de mii de lei, a mai anunțat Codreanu.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar șapte dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 22:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
18 Apr. 2024, 22:33 // În Lume //  Ursu Ana

Accesul la aplicația TikTok a fost blocat în Kârgâzstan începând de joi, după cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, pe motiv de protecție a sănătății copiilor, a informat AFP. La fiecare încercare de a accesa aplicația, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul „Imposibil de încărcat, încercaţi încă o dată” pe un ecran de deschidere negru.

Decizia a fost comunicată marți de Ministerul kârgâz pentru Digitalizare, care a informat operatorii de telecomunicații despre necesitatea restricționării accesului la TikTok, conform unei decizii luate de serviciile de securitate, conduse de Kamcibek Taşiev. Potrivit unui comunicat al ministerului, se consideră că rețeaua socială, deținută de grupul chinez ByteDance, nu respectă legislația națională destinată protecției sănătății și dezvoltării copiilor.

Îngrijorări cu privire la această măsură au fost exprimate de ONG-ul Reporteri fără Frontiere, care a criticat restricția dreptului la informație sub pretextul protecției minorilor și a apelat la guvernul kârgâz să anuleze această blocare și să stabilească un cadru legal clar pentru reglementarea platformelor.

Această acțiune se înscrie într-un context mai larg în care autoritățile din Kârgâzstan sunt acuzate de încercări de a impune control asupra societății civile. Recent, au fost arestați jurnaliști și suspendate media private, iar guvernul a adoptat o lege similară celei din Rusia despre „agenți străini”, consolidând astfel controlul asupra ONG-urilor.

În ciuda faptului că TikTok se bucură de peste un miliard de utilizatori activi la nivel global, aplicația se confruntă cu restricții din ce în ce mai mari în Occident, inclusiv în SUA, Canada și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de transferul datelor utilizatorilor către China și implicațiile asupra securității naționale.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală