Curs valutar
 • EUR
  19.3255
  0.3048%
 • USD
  17.8973
  0.1151%
 • RUB
  0.1936
  0.2583%
 • RON
  3.8833
  0.3193%
 • UAH
  0.4651
  -0.3655%

3 zile până se decide soarta Moldovei! Sandu – la telefon cu liderii UE, Popescu peste hotare, iar CIORNA – în presă

11 Dec. 2023, 10:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Victoria Laur
11 Dec. 2023, 10:49 // Politica //  Victoria Laur

Pe 14-15 decembrie, la Bruxelles se va decide dacă pentru Moldova și Ucraina vor fi deschise negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Votul trebuie să fie unanim, astfel încât să obținem undă verde spre UE.

Negocierile se deschid în decembrie sau decizia va fi amânată?

Republica Moldova și-a setat obiectivul să devină membră a Uniunii Europene până în 2030. Pe 27 octombrie, după ce Guvernul a aprobat Planul Național de Aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, ministrul de Externe Nicu Popescu se declara încrezători că negocierilor vor fi deschise decembrie.

Deși autoritățile susțin că integrarea europeană a Republicii Moldova este ireversibilă și de mai bine de o săptămână discută zilnic cu omologi din Uniune subiectul, se pare că pronosticurile privind termenul de deschidere a negocierilor se schimbă. Bunăoară, pe 7 decembrie, premierul Dorin Recean afirma că o decizie ar putea fi luată în primăvară, dacă nu se întâmplă la mijlocul lunii decembrie.

„Trebuie să muncim în continuare. Reformele pe care le implementăm, legislația pe care o ajustăm sunt pentru cetățenii Republicii Moldova. Noi construim Europa acasă absolut în toate domeniile. Dacă nu se întâmplă în decembrie, se întâmplă în martie, dacă nu în martie, oricum se va întâmpla. Dar noi trebuie să continuăm să implementăm reformele necesare pentru cetățenii noștri, trebuie să continuăm să construim Europa la noi acasă. Noi avem făcută deja o alegere”, a declarat premierul Moldoveiîn studioul Jurnal TV.

Decizia privind Moldova, votată la pachet cu Ucraina?

În spațiul public se vehiculează că decizia privind Moldova ar putea fi blocată, dacă va fi votată la pachet cu Ucraina. Bunăoară, premierul Ungar, Viktor Orban, a dat deja de înțeles că Budapesta nu va susține deschiderea negocierilor cu Ucraina, menționând că această hotărâre nu reprezintă interesele țării sale. O poziție mai reticentă față de aderarea Ucrainei la UE a fost exprimată și de oficiali austrieci.

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, declara anterior că Republica Moldova nu ține morțiș să adere la UE concomitent cu Ucraina, iar fiecare stat are propria dinamică de implementare a reformelor.

„În 1997, Cehia, Ungaria, Polonia, Estonia, pe de o parte, și pe de alta în 1999, România, Letonia, Lituania și Slovacia. Aici foarte mult depinde de viteza de reforme … Este important să ne concentrăm pe propria noastră dinamică. Negocierile se vor duce până în ultimul moment. Urmărim cu atenție discuțiile, avem prietenii practic cu fiecare stat membru UE. Vom continua discuțiile, monitorizarea”, spunea Nicu Popescu pe 27 noiembrie, în studioul TVR Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Liderii de la Chișinău discută zilnic cu oficiali europeni

De mai bine de o săptămână, liderii de la Chișinău anunță zilnic despre discuții online și la telefon cu lideri ai statelor membre ale UE. Pe 4 decembrie, Maia Sandu a discutat cu premierul belgian Alexandr de Croo despre parcursul european al țării noastre, iar oficialul i-a oferit asigurări privind sprijinul pe care îl avem la Bruxelles, în procesul de deschidere a negocierilor.

Tot pe 4 decembrie, șefa statului a discutat despre aderarea europeană a Moldovei și cu premierul irlandez, Leo Vardkar, menționând că Moldova se bazează pe sprijinul Dublinului în procesul de integrare europeană.

Pe 5 decembrie au urmat discuții similare cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, căruia i-a vorbit despre aspirațiile europene ale Moldovei, dar și despre cooperarea Chișinăului cu Atena în domeniul energetic.

Au urmat discuțiile președintei Moldovei, Maia Sandu, cu prim-ministra din Letonia, Evika Silina, pe 6 decembrie. „Reformele și modernizarea sunt în desfășurare fermă și ne bazăm pe sprijinul continuu al statelor membre în călătoria noastră către UE”, i-a transmis șefa statului.

Pe 7 decembrie șefa statului a vorbit cu premierul Maltei, Robert Abela, dar și cu președintele Ciprului, Nikos Christodoulides. S-a discutat, similar convorbirilor precedente, despre aderarea Moldovei la UE, reforme și cooperări bilaterale.

Pe 8 și 9 decembrie au urmat discuții cu Emmanuel Macron, Giorgia Meloni și Gitanas Nauseda. Președinta le-a vorbit despre parcursul reformelor și importanța aderării țării noastre la UE.

Premierul Dorin Recean a purtat în săptămâna trecută discuții cu omologi din Bulgaria și Slovacia.

„Dinamizarea legăturilor politice și economice între Chișinău și Bratislava, precum și parcursul european al Republicii Moldova au fost subiectele discutate, astăzi, în cadrul întrevederii online a prim-ministrului Dorin Recean cu omologul său slovac, Robert Fico”, a anunțat Guvernul.

În cadrul discuțiilor cu omologul bulgar Denkov, premierul Recean puncta că „expertiza țărilor Uniunii Europene este foarte importantă pentru autoritățile Republicii Moldova, care depun un efort imens pentru a accelera procesul de aderare a țării noastre la familia UE. Mizăm în continuare pe susținerea partenerilor noștri pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE”.

Discuțiile cu oficiali europeni despre aderarea Moldovei la UE au fost demarate și la Ministerul de Externe. Nicu Popescu a vorbit cu viceprim-ministra ucraineană pentru integrare europeană, Olga Stefanishina, despre progresele realizate de Chișinău și Kiev pentru deschiderea negocierilor. Secretara de stat, Stela Leucă, a discutat cu omologul danez Jonas Bering Liisberg, despre „situația regională și perspectiva unei decizii pozitive referitoare la lansarea negocierilor de aderare cu Republica Moldova, în cadrul Consiliului European din decembrie 2023”.

Moldova încearcă să convingă UE că merită

Guvernul oferă asigurări că Maia Sandu, Dorin Recean și Nicu Popescu poartă discuții cu mai mulți oficiali europeni, astfel încât să obținem decizie pozitivă privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat miercuri, 6 decembrie, că Nicu Popescu a purtat discuții cu omologi diplomați de rang înalt din România, Franța, Olanda, Austria, Suedia, Spania, Ungaria, Luxemburg.

„Chișinăul continuă acțiunea diplomatică în comunicarea cu oficialii europeni, care urmează să dezbată deschiderea negocierilor. (…) Este un efort diplomatic concertat, o acțiune diplomatică din partea autorităților de la Chișinău, pentru promovarea parcursului de integrare europeană”, a anunțat Daniel Vodă.

Decizia de la Bruxelles, luată după ușile închise

La Consiliul UE care se va desfășura în perioada 14-15 decembrie la Bruxelles vor participa doar statele membre. Cel mai probabil, nimeni dintre reprezentanții administrației de la Chişinău va participa la întrunirea liderilor statelor membre ale Uniunii.

Oficial nu s-a anunțat încă nici dacă decizia va fi luată separat pentru Moldova și Ucraina sau la pachet. Sursele redacției Realitatea precizează că decizia finală privind această abordare va fi luată de statele membre ale UE, care urmează să decidă și soarta europeană a țării noastre.

Nicu Popescu, la Bruxelles în Ziua Consiliului decisiv?

Nicu Popescu și-a anunțat vizita oficială la Bruxelles și Paris în perioada 11-14 decembrie. În Capitala belgiană, șeful diplomației din Moldova are programate mai multe întrevederi cu oficiali europeni, inclusiv cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, dar și cu omologii mei din statele membre UE.

Ziua când se va afla Popescu la Bruxelles nu a fost anunțată, dar este clar că vizita va avea loc înaintea Consiliului decisiv pentru Moldova.

La Paris acesta va participa ministerială și va discuta cu mai mulți oficiali francezi.

Nicu Popescu, la Paris și Bruxelles, înaintea Consiliului decisiv pentru Moldova. Întrevederile planificate

Presa română: Negocierile vor fi deschise

Publicația română G4Media a anunțat luni, 11 decembrie, că are acces la o ciornă a deciziei. Conform jurnaliștilor de la București, Uniunea Europeană va deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina, iar Georgiei îi va acorda statut de țară candidată.

„Consiliul salută progresul substanțial pe care Republica Moldova l-a făcut în îndeplinirea obiectivelor care stau la baza statutului său de candidat, în fața provocărilor semnificative care decurg din războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și acțiunile hibride împotriva Moldovei însăși.

UE este pregătită să asiste în continuare Moldova în reformele sale și implementarea lor susținută, inclusiv pe cele concentrate pe calea sa către UE”, citează publicația documentul.

Jurnaliștii, însă, menționează despre suspansul pe care îl creează Ungaria, precizând că votul pentru Moldova și Ucraina urma să vină la pachet, iar Budapesta se opune.

Istoria parcursului european al Republicii Moldova

De mai bine de 30 de ani, Republica Moldova își urmează parcursul European. După declararea independenței, țara s-a apropiat de UE și a început să își consolideze relațiile cu statele membre ale comunității.

Perioada a fost marcată atât de clipe de bucurie, cât și momente sumbre, care ne-au făcut să reevaluăm realitățile în care trăim, să cerem schimbări, să oferim aprecieri și să spunem franc ce ne dorim, cum și unde ne vedem viitorul. Totul a început de la Acordul pentru Parteneriat și Cooperare, semnat în 1994, a urmat Planul de acțiuni Moldova – Uniunea Europeană (2005), apoi Parteneriatul de mobilitate și combaterea migrației ilegale (2008).

În 2009, țara noastră a fost marcată de proteste, iar cetățenii au declarat că vor să trăiască altfel. Din 2014, moldovenii se bucură de călătorii fără vize în Uniunea Europeană, tot atunci fiind semnat și acordul de asociere cu UE, iar în 2022 războiul din Ucraina ne-a împins în brațele Uniunii, pe 17 iunie Republica Moldova devenind stat candidat pentru aderare.

Consiliul Uniunii Europene din decembrie 2023 va fi încă un eveniment care urmează să marcheze istoria țării, indiferent de decizia care va fi luată de liderii comunității. Chiar dacă drumul țării noastre spre UE poate fi mai dificil decât am crezut, acesta a devenit ireversibil.

30 de ani ai parcursului European: Cum a ajuns Moldova la un pas să devină membră a UE cu drepturi depline

Realitatea Live

Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
MMZ: Investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au depășit șapte milioane de dolari SUA
MMZ: Investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au depășit șapte milioane de dolari SUA
Amatorii de vin bun din Moldova pot degusta vinuri premium, la un eveniment desfăşurat în aceeaşi zi în lumea întreagă
Amatorii de vin bun din Moldova pot degusta vinuri premium, la un eveniment desfăşurat în aceeaşi zi în lumea întreagă
Oamenii de afaceri, invitați! Camera de Comerț și Industrie Moldova-China organizează o zi de informare
Oamenii de afaceri, invitați! Camera de Comerț și Industrie Moldova-China organizează o zi de informare
Phishingul – un „sport” ilegal care te poate lăsa fără bani în cont. Cum să depistezi escrocii
Phishingul – un „sport” ilegal care te poate lăsa fără bani în cont. Cum să depistezi escrocii
Open That Bottle Night – seara enogastronomică adună pasionaţii de vin la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţară
Open That Bottle Night – seara enogastronomică adună pasionaţii de vin la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţară
21 Feb. 2024, 15:51
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
21 Feb. 2024, 15:51 // Life //  Realitatea.md

Bucătăria nu este doar locul unde se prepară mâncarea, ci și o zonă esențială a casei unde estetica și funcționalitatea se întâlnesc. În căutarea inspirației pentru designul bucătăriei, vă invităm să descoperiți cele mai frumoase 10 bucătării, unde designul rafinat și practicul se îmbină pentru a crea spații impresionante. Fie că apreciați stilul classic sau modern această selecție vă va oferi idei și surse de inspirație pentru a vă transforma bucătăria într-un loc plin de frumusețe și personalitate.

 1. Bucatarie Ambianta Iris 2.8 m (alb samoa)

Bucătăria Ambianta Iris 2.8 m (alb samoa) se remarcă prin eleganța și funcționalitatea sa. Cu o formă liniară și elemente modulare, această bucătărie oferă un spațiu bine organizat și flexibil. Lungimea totală de 280 cm este ideală pentru a se integra în diverse tipuri de spații.

Carcasa, realizată din PAL (placaj aglomerat cu particule), conferă bucătăriei o structură solidă și durabilitate în timp. Stilul alb modern al bucătăriei se reflectă în linii curate și detalii contemporane, creând o atmosferă elegantă în spațiul dvs. de bucătărie.

Culoarea generală a bucătăriei, un bej neutru, adaugă un aer cald și se integrează cu ușurință în diverse scheme de culori și designuri interioare. Ambianta Iris 2.8 m (alb samoa) este o opțiune atrăgătoare pentru cei care apreciază funcționalitatea și estetica modernă în bucătărie.

 1. Bucatarie Ambianta Astra 3.2 m Gri

Bucătăria Ambianta Astra 3.2 m în elegantul ton de gri aduce un amestec de funcționalitate și design modern în spațiul dvs. de bucătărie. Cu o formă liniară, această bucătărie se integrează armonios în spații mai lungi, oferind o distribuție eficientă a elementelor de bucătărie.

Realizată sub forma modulară, bucătăria permite personalizarea și adaptarea în funcție de preferințele dvs. și cerințele spațiului disponibil. Cu o lungime totală de 320 cm, această bucătărie oferă un spațiu generos pentru gătit și depozitare.

Materialul carcasei, PAL melaminat, conferă durabilitate și rezistență la uzură, asigurând o utilizare îndelungată. Textura mată adaugă un aspect rafinat și modern, evidențiind linii curate și suprafețe netede.

Culoarea generală a bucătăriei se integrează ușor în diverse teme de design interior. Bucataria Ambianta Astra 3.2 m Gri este alegerea ideală pentru cei care caută un amestec echilibrat între funcționalitate și estetică modernă în bucătăria lor.

 1. Bucatarie Ambianta Felicia 2.4

Bucatarie Ambianta Felicia 2.4 în nuanța de alb aduce o combinație rafinată de funcționalitate și design modern în inima casei dvs. Cu o formă liniară, această bucătărie se integrează armonios în spații mai mari, oferind un aspect  bine organizat.

Bucătăria este modulară, ceea ce înseamnă că este compusă din module separate, permițând astfel o personalizare mai mare a aranjamentului interior în funcție de nevoile și preferințele utilizatorului. Fiecare modul poate fi plasat în funcție de spațiul disponibil și de preferințele estetice.

Lungimea totală a acestei bucătării este de 240 de centimetri, ceea ce o face ideală pentru apartamente sau bucătării mai mici, fără a sacrifica funcționalitatea.

Materialul folosit pentru carcasa bucătăriei este PAL (placaj aglomerat), cunoscut pentru rezistența sa și durabilitate. Acest material conferă bucătăriei stabilitate structurală și asigură o construcție solidă, rezistentă la uzură și deteriorare.

 1. Bucatarie Ambianta Perla 2.4/2.5 m Antracit

Bucătăria Ambianta Perla 2.4/2.5 m în eleganta nuanță Antracit impresionează prin designul său, este o bucătărie de colț și modulară, aducând un amestec perfect între funcționalitate și estetică modernă în spațiul dvs.

Cu o lungime totală de 490 cm, această bucătărie mare oferă un spațiu generos pentru gătit și depozitare, adaptându-se optim la dimensiunile disponibile.

Materialul carcasei, PAL (placaj aglomerat cu particule), conferă durabilitate și rezistență. În ceea ce privește fatada, aceasta este realizată din MDF (fibră de densitate medie), oferind un aspect elegant și o finisare de calitate superioară.

Ambianta Perla 2.4/2.5 m (Antracit) reprezintă alegerea perfectă pentru cei care doresc o bucătărie bine amenajată.

 1. Bucatarie Ambianta Dolce Wenge

Bucătăria Ambianta Dolce Wenge impresionează cu un design inteligent, configurat în formă de colț, aduce o notă de eleganță în orice locuință. Caracterizată ca fiind modulară, această bucătărie oferă versatilitate și adaptabilitate la specificul fiecărui spațiu.

Cu o lungime totală de 470 cm, această bucătărie alb neagră oferă un spațiu generos pentru gătit și depozitare, adaptându-se optim la dimensiunile disponibile ale locuinței dvs.

Carcasa, realizată din PAL (placaj aglomerat cu particule), garantează durabilitate și rezistență în timp. Materialul ales asigură o structură solidă, menținând aspectul estetic al bucătăriei.

Un beneficiu semnificativ constă în faptul că prețul include serviciul de montaj. Acest aspect nu doar simplifică procesul de instalare, dar și vă asigură că bucătăria va fi amenajată cu profesionalism și atenție la detalii, contribuind la crearea unui spațiu funcțional și estetic în locuința dvs.

 1. Bucatarie Ambianta Fresh Bordo

Bucătăria Ambianta Fresh Bordo emană eleganță și clasicism în orice spațiu de bucătărie. Cu o formă liniară, această bucătărie se integrează cu rafinament în spații mai mici, oferind în același timp un design practic și estetic plăcut.

Fiind de tip modular, această bucătărie permite personalizarea în funcție de preferințele individuale, asigurând astfel că spațiul este utilizat eficient și organizat în mod optim.

Cu o lungime totală de 260 cm, această bucătărie oferă un spațiu compact, dar bine organizat pentru activitățile de gătit și depozitare, fiind o opțiune potrivită pentru locuințele mai mici sau pentru zonele cu spații limitate.

Materialul carcasei, PAL (placaj aglomerat cu particule), conferă durabilitate și rezistență în timp. Culoarea albă a carcasei adaugă o notă de prospețime și lumină în spațiu, creând un cadru elegant pentru întreaga bucătărie.

Stilul clasic al acestei bucătării este accentuat de fațada în nuanța de roșu bordo, adăugând un element vibrant și călduros.

 1. Bucatarie PS Kvadro MDF 3.0 m stejar concordia

Bucătăria PS Kvadro MDF 3.0 m în nuanța Stejar Concordia emană un farmec retro și oferă un spațiu de gătit cu un design sofisticat și contemporan.

Bucătăria se integrează armonios în diverse spații, asigurând în același timp o organizare eficientă. Configurația modulară permite personalizarea spațiului în funcție de preferințele individuale, adaptându-se optim la nevoile fiecărui utilizator.

Această bucătărie, dispune de o lungime de 3 metri, oferind un spațiu generos, potrivit pentru gătit și depozitare, indiferent de dimensiunea locuinței.

Carcasa, realizată din PAL melaminat, conferă durabilitate și rezistență, fiind ideală pentru utilizarea zilnică, iar fațada din MDF adaugă un nivel de calitate și rafinament, evidențiind atenția la detalii.

Nuanța de gri a fațadei aduce o notă de sofisticare și modernitate, completând aspectul retro al bucătăriei cu un element contemporan. Cu un design retro, bucătăria îmbină elementele clasice cu linii moderne și funcționalități contemporane.

Totodata, suprafața lucioasă adaugă un caracter elegant întregii bucătării, evidențiind detaliile și conferind un aspect finisat. Prin urmare, alegere remarcabilă pentru cei care doresc să îmbine eleganța retro cu funcționalitatea modernă în propriul cămin.

 1. Bucatarie PS Gola-1 2 m High Gloss White

Bucătăria PS Gola-1 2 m High Gloss White este o alegere contemporană și elegantă, îmbinând funcționalitatea cu un design modern.

Cu o formă liniară, această bucătărie este perfect adaptată pentru spații mai restrânse, oferind în același timp un aspect curat și bine organizat. Configurația modulară fără manere aduce flexibilitate în amenajarea bucătăriei, permitând personalizarea pentru a se potrivi cu preferințele individuale.

Dispunind de o lungime de 2 metri, această bucătărie se distinge prin compactitate și eficiență, fiind ideală pentru apartamente sau bucătării de dimensiuni mai mici.

Materialul carcasei, PAL melaminat, asigură durabilitate și rezistență în timp, fiind conceput pentru a face față utilizării zilnice. Fațada MDF cu o textură lucioasă adaugă un element de eleganță și rafinament, reflectând lumina și contribuind la crearea unei atmosfere luminoase și aerisite.

Totodata, culoarea generală albă conferă un aspect modern și deschis, creând un cadru versatil pentru diverse teme de design interior.

 1. Bucatarie PS Corner MDF 4.1×0.9 m Eco stejar concordia/stejar polar

Bucătăria PS Corner MDF reprezintă o alegere impresionantă și funcțională pentru orice spațiu, îmbinând aspectul natural cu modernitatea.

Configurată în formă de colț, această bucătărie utilizează eficient spațiul, oferind o distribuție optimă a elementelor și facilitând accesul la diverse zone de lucru.

Bucătăria este modulară, permițând personalizarea și adaptarea în funcție de preferințele individuale. Lungimea totală de 5 metri oferă spațiu generos pentru activitățile de gătit și depozitare.

Materialul carcasei, PAL melaminat, asigură durabilitate și rezistență, fiind ideal pentru utilizarea zilnică. Fațada realizată din MDF adaugă un nivel de eleganță și rafinament, iar nuanțele Eco stejar Concordia și stejar Polar conferă un aspect natural și călduros.

Combinația de culori alb și maro aduce un echilibru armonios în designul general al bucătăriei, oferind un aspect modern și atractiv. Bucătăria PS Corner MDF se impune ca o soluție estetică și practică pentru cei care caută un spațiu de gătit bine organizat și atrăgător.

10. Bucatarie Confort-NV Craft 4.3 m Graphite Grey/ Gold Craft Oak

Configurată într-o formă liniară, bucătăria oferă un design simplu și eficient, organizând în mod inteligent elementele pentru un flux de lucru optim. Lungimea totală de 430 cm asigură un spațiu generos pentru activitățile de gătit și depozitare.

Materialul carcasei, PAL (placaj aglomerat cu particule), aduce durabilitate și rezistență în timp, menținând structura solidă a bucătăriei.

Culoarea neagră a carcasei contribuie la un aspect modern și sofisticat, iar culoarea fațadei în nuanțe de gri (Graphite Grey) adaugă un aspect contemporan, în timp ce elementele din lemn Gold Craft Oak aduc o notă călduroasă și naturală, creând un contrast elegant în designul general.

Bucătăria Confort-NV Craft 4.3 m se impune ca o alegere estetică și funcțională, potrivită pentru cei care apreciază un spațiu de gătit bine organizat și rafinat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În lumina prezentării celor 10 bucătării, putem concluziona că acestea nu sunt doar spații funcționale pentru gătit, ci și adevărate opere de artă în design interior. De la configurații moderne și modulare, până la alegeri îndrăznețe de culori și texturi, aceste bucătării exemplifică diversitatea și inovația din lumea amenajărilor de bucătărie. Fiecare bucată de mobilier și fiecare nuanță selectată contribuie la crearea unui mediu estetic, echilibrat și plin de personalitate. Indiferent de preferințe, aceste exemple inspiratoare demonstrează că o bucătărie poate fi un spațiu funcțional și totodată un colț al casei în care estetica și utilitatea se împletesc armonios.

Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Smishing – escrocherie prin SMS, care îți poate goli cardurile. REGULI DE PROTECȚIE
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes!
MMZ: Investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au depășit șapte milioane de dolari SUA
MMZ: Investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au depășit șapte milioane de dolari SUA
Amatorii de vin bun din Moldova pot degusta vinuri premium, la un eveniment desfăşurat în aceeaşi zi în lumea întreagă
Amatorii de vin bun din Moldova pot degusta vinuri premium, la un eveniment desfăşurat în aceeaşi zi în lumea întreagă
Oamenii de afaceri, invitați! Camera de Comerț și Industrie Moldova-China organizează o zi de informare
Oamenii de afaceri, invitați! Camera de Comerț și Industrie Moldova-China organizează o zi de informare
Phishingul – un „sport” ilegal care te poate lăsa fără bani în cont. Cum să depistezi escrocii
Phishingul – un „sport” ilegal care te poate lăsa fără bani în cont. Cum să depistezi escrocii
Open That Bottle Night – seara enogastronomică adună pasionaţii de vin la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţară
Open That Bottle Night – seara enogastronomică adună pasionaţii de vin la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţară
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală