Curs valutar
 • EUR
  19.0242
  0.4678%
 • USD
  17.8816
  0.3557%
 • RUB
  0.1896
  0%
 • RON
  3.8236
  0.4838%
 • UAH
  0.4522
  0.4423%

10 LEI | Corina Dascalu despre Detox Delivery: Am împrumutat bani de părinți pentru a investi în afacere

20 Apr. 2022, 17:57
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
20 Apr. 2022, 17:57 // Life //  Valentina Buză

În urmă cu șapte ani, Corina Dascalu a adus un produs nou pe piața din Republica Moldova. Mai exact a lansat programe de detox cu sucuri. A investit în afacere 5.000 de euro, pe care i-a împrumutat de la părinți, bani pe care i-a recuperat în trei luni. De asemenea, ea este și fondatoarea Nektar Moldova. Despre ideea de afacere, investiții și rezultate și planuri de viitor a vorbit colega noastră în cadrul emisiunii 10 LEI.

Investiții în afacere

„Compania Detox Delivery livrează programe de detoxifiere cu sucuri presate la rece din fructe, legume și verdețuri. De asemenea, oferim consultație în calitate de nutriționist. Ghidăm oamenii pentru a urma un program de detoxifiere.”

În Italia, fondatoarea Detox Delivery a studiat aprofundat domeniul nutriției vegane și raw vegane și a revenit în Republica Moldova. Cu toate că a fost riscant să se lanseze în domeniul alimentației sănătoase acum se mândrește cu rezultatele pe care le obține compania. Astfel, în urmă cu șapte ani a lansat propria afacere în care a investit 5.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat de la părinți și pe care i-a recuperat în aproximativ trei luni. Săptămânal, compania livrează programe de detox pentru aproximativ 20-30 de clienți. Cel mai des, la aceste programe apelează femeile, dar nici bărbații nu rămân în urmă.

„La început, ideea de a lansa o afacere despre oamenii nu cunosc era destul de riscantă. Pe atunci, oamenii nu mâncau atât de sănătos în Republica Moldova. Pentru mine nu a fost să lansez o afacere care să ofere doar produse, trebuia să ofer și educație alimentară.”

Corina Dascalu se consideră o persoană ambițioasă și crede că aceasta a ajutat-o în lumea antreprenoriatului.

„Dacă simt că ceva va merge și e ceea ce îmi aduce mie o emoție pozitivă eu voi merge înainte, chiar dacă cineva îmi va spune „Sucuri nu va bea nimeni”, pentru că am auzit de toate.”

Cu toate că domeniul afacerilor este unul destul de provocator, antreprenoarea face față tuturor dificultăților, dar nu renunță la visul său. Astfel, ea își dorește să se dezvolte în continuare și planifică un nou proiect în domeniul alimentației sănătoase.

Spiritul de antreprenor l-a descoperit încă fiind în poziția de angajată. Chiar dacă lucrează foarte mult, Corina spune că un avantaj foarte mare este că își poate programa timpul astfel încât să reușească cât mai multe, fără a raporta superiorilor. Ea recunoaște să se implice mereu în toate activitățile și familie, dar este conștientă că acesta este parcursul profesional pe care și l-a ales.

„Libertatea de a-ți gestiona singur timpul există, dar asta nu înseamnă că lucrezi mai puțin. Dar nu mă plâng, este viața pe care eu am ales-o, să fiu antreprenor, să am afacere proprie, să am o echipă pe care să o gestionez, să o motivez, să fiu alături de ei, să fim toți împreună.”

Ce înseamnă un program de detox?

Corina spune că un program te detox te ajută să-ți schimbi stilul alimentar.

„Pe parcursul unei perioade de detox nu mâncăm nimic, bem doar sucuri, apă plată, ceai din plante. Este vorba de o dietă lichidă, nu mâncăm produse solide. Și astfel corpul se vindecă, se regenerează, se curăță, se alimentează cu vitamine și minerale. ”

Alimentația sănătoasă – LUX sau nu?

Cu toate că, mulți asociază alimentația sănătoasă în Republica Moldova cu luxul, nutriționista Corina Daslacu îi contrazice.

„Oamenii se complică foarte mult în alimentație. Ei cred că tot ce e complicat e și sănătos. Unii se gândesc la semințe de chia, amarant, quinoa, dar sănătatea este ceea ce crește local, de sezon, aici în Republica Moldova.”

Astfel, nutriționista recomandă să optăm pentru produse autohtone, de la producătorii locali.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 22:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
18 Apr. 2024, 22:33 // În Lume //  Ursu Ana

Accesul la aplicația TikTok a fost blocat în Kârgâzstan începând de joi, după cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, pe motiv de protecție a sănătății copiilor, a informat AFP. La fiecare încercare de a accesa aplicația, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul „Imposibil de încărcat, încercaţi încă o dată” pe un ecran de deschidere negru.

Decizia a fost comunicată marți de Ministerul kârgâz pentru Digitalizare, care a informat operatorii de telecomunicații despre necesitatea restricționării accesului la TikTok, conform unei decizii luate de serviciile de securitate, conduse de Kamcibek Taşiev. Potrivit unui comunicat al ministerului, se consideră că rețeaua socială, deținută de grupul chinez ByteDance, nu respectă legislația națională destinată protecției sănătății și dezvoltării copiilor.

Îngrijorări cu privire la această măsură au fost exprimate de ONG-ul Reporteri fără Frontiere, care a criticat restricția dreptului la informație sub pretextul protecției minorilor și a apelat la guvernul kârgâz să anuleze această blocare și să stabilească un cadru legal clar pentru reglementarea platformelor.

Această acțiune se înscrie într-un context mai larg în care autoritățile din Kârgâzstan sunt acuzate de încercări de a impune control asupra societății civile. Recent, au fost arestați jurnaliști și suspendate media private, iar guvernul a adoptat o lege similară celei din Rusia despre „agenți străini”, consolidând astfel controlul asupra ONG-urilor.

În ciuda faptului că TikTok se bucură de peste un miliard de utilizatori activi la nivel global, aplicația se confruntă cu restricții din ce în ce mai mari în Occident, inclusiv în SUA, Canada și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de transferul datelor utilizatorilor către China și implicațiile asupra securității naționale.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală