Curs valutar
 • EUR
  21.3233
  -0.0159%
 • USD
  17.9239
  0.1601%
 • RUB
  0.2452
  -1.0196%
 • RON
  4.3299
  0.0069%
 • UAH
  0.6573
  -0.1217%

14 ani de ODIMM! În cadrul unui eveniment vor fi anunțați câștigătorii unui concurs de granturi

13 Mai 2021, 17:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Mai 2021, 17:28 // Societate //  Tatiana Rusnac

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a ajuns la cea de-a 14-a aniversare. În acest răstimp, ODIMM a contribuit la crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării competitivității sectorului IMM din Republica Moldova, introducerii noilor metode și instrumente în business.

Cu acest prilej, instituția organizează o conferință de presă, luni, 17 mai, în cadrul căreia vor fi anunțate rezultatele Concursului de granturi mari, desfășurat în cadrul programului „Femei în Afaceri”.

Evenimentul va începe la ora 11.00, în incinta instituției aflată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 134, et. 3, sala de conferințe.

La conferință vor participa directorul general ODIMM, Iulia Costin, ministrul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu și reprezentanți ai organizațiilor internaționale donatoare, parteneri ai ODIMM: Delegația UE, Banca Mondială, GIZ și UN Women Moldova.

În calitatea sa de ambasador al antreprenoriatului la nivel național, pe parcursul activității sale, ODIMM a promovat și implementat o serie de programe naționale și internaționale de suport pentru IMM la diferite etape de dezvoltare, accent fiind pus pe tânăra generație și femeile din sectorul rural.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 22:57
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 22:57 // În Lume //  Cristina Vlah

Nouă lideri separatiști catalani au fost grațiați de către primul ministru al Spaniei, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Potrivit sursei, premierul Pedro Sanchez a anunțat grațierile într-un discurs televizat.

Acest lucru este condiționat prin faptul că liderii catalani să nu mai poată deține funcții publice. De asemenea, grațierile nu îi vizează pe liderul din Catalonia, Carles Puigdemont, și alți lideri ai regiunii, care optează pentru separarea Cataloniei de Spania.

Cei nouă lideri separatiști catalani au fost condamnați pentru rolul lor în evenimentele din octombrie 2017, când regiunea autonomă a încercat, fără succes, să-și declare independența. În 2019, ei au fost condamnați la pedepse între 9 și 13 ani pentru acuzații de rebeliune și folosire defectuoasă a fondurilor publice. Acestea au fost comise prin organizarea unui referendum calificat de autoritățile de la Madrid drept ilegal.

Eliberarea acestora va putea fi efectuată după publicarea grațierilor în gazeta oficială a Guvernului de la Madrid.

Deciziile de grațiere au fost dur criticate de către partidele de opoziție, care spun că astfel premierul vrea să se apropie mai mult de partidele din Catalonia.