Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

18 moldoveni au fost răpuși de COVID-19. Alte 1 018 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore

27 Sept. 2021, 18:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Sept. 2021, 18:28 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Alte 1018 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 cazuri asociate cu contact în afara țării: :  3-Marea Britanie, 2-Belorusia, 2-Turcia, 1-Ucraina, 1-România, 1-Franța, 1-Germania, 1-Italia.

Numărul total de teste efectuate – 7391, dintre care 5.697 teste Rapid-Antigen.

Din numărul total de cazuri, 28 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (7-medici, 15-asistenți medicali, 6-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2067 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 148 în stare extrem de gravă și 12 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7.343 persoane, iar 16.958 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, vă anunțăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19.

Deces 6.696: Bărbat de 47 de ani din mun. Chișinău. Deces la domiciliu, cu refuz de spitalizare. Comorbidități grave neurologice, endocrine și cardiovasculare.

Deces 6.697: Femeie de 78 de ani din r. Hâncești, internată în SR. Hâncești. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 6.698: Bărbat de 82 de ani din or. Hâncești, internat în SR. Hâncești. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, cancer.

Deces 6.699: Femeie de 45 de ani din r. Orhei, internată în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 6.700: Bărbat de 51 de ani din r. Hâncești, internat în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, obezitate.

Deces 6.701: Femeie de 45 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 6.702: Femeie de 66 de ani din r. Basarabeaca, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, hepatită, nefropatie.

Deces 6.703: Femeie de 72 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, diabet zaharat, nefropatie.

Deces 6.704: Femeie de 69 de ani din Strășeni, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, nefropatie.

Deces 6.705: Femeie de 79 de ani din r. Cimișlia, internată în SR. Cimișlia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 6.706: Femeie de 71 de ani din or. Edineț, internată în SR. Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 6.707: Femeie de 51 de ani din UTA Găgăuzia., internată în SR. Ceadîr-Lunga. Comorbidități: obezitate.

Deces 6.708: Bărbat de 66 de ani din r. Cahul, internat în SR. Cahul. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 6.709: Bărbat de 62 de ani din r. Hâncești, internat în SR. Hâncești. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces: 6.710: Femeie de 79 de ani din r. Cimișlia, internată în SR. Hâncești. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces: 6.711: Femeie de 67 de ani din r. Criuleni, internată în IMSP SCR. „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces: 6.712: Femeie de 63 de ani din r. Telenești, internată în IMSP IMU. Comorbidități: ciroză, hipertensiune arterială.

Deces 7.713: Femeie de 71 de ani din mun. Bălți, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 21:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 21:36 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu unele explicații despre problemele din cadrul negocierilor cu concernul rus Gazprom, informează Realitatea.md. Potrivit lui Ceban, deocamdată nu se negocia un nou contract dintre Moldovagaz și Gazprom, ci prelungirea celui deja existent, doar că pentru o perioadă de 3 ani.

„Am mizat pentru prelungirea pe 3 ani și menținerea formulei actuale de calcul al prețului, precum și condițiile de plată. Acestea  sunt propunerile, pe care le-am expediat către Gazprom. Dar sunt întrebări mai complexe, legate de datoria transnistreană, implementarea Pachetului Energetic III…

În septembrie noi am prezentat un nou contract, cu o formulă hibrid de calcul – adică în primul trimestru (ianuarie-martie) și ultimul trimestru (al IV-lea) să fie calculat prețul reieșind din indexarea la petrol, dar din aprilie până în septembrie nu se va aplica formula Spot, ci coridorul de preț, care este folosit în contractele Gazpromului cu distribuitorii de gaze din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit președintelui Moldovagaz, problema principală ar constitui-o nu prețul pentru gazele livrate, ci volumul necesar. Asta pentru că Gazprom nu ar fi rezervat suficiente capacități de gaze pentru țara noastră.

„Astăzi nu ne axăm pe preț, ci pe volumul necesar. Problema e mult mai complexă. Astăzi avem un deficit mare de gaze nu doar în Europa, ci în toată lumea. Pentru Europa deficitul a fost provocat de țările precum Qatar, care au direcționat fluxurile de gaze în alte părți și deficitul european urma să fie acoperit de către Gazprom. La moment, lupta merge pentru volume de gaze și trebuie să asigurăm toți consumatorii cu gaze”, a mai spus Ceban.

În același timp, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz a dat asigurări că pentru luna curentă, octombrie, există suficiente cantitați de gaze pentru consumatorii casnici și pentru instituțiile de utilitate publică. „Pentru luna octombrie noi rezerve avem pentru consumatorii protejați, adică pentru consumatorii din serviciul public și consumatorii casnici. Dar noi căutăm rezerve pentru suplinirea cantităților și pentru agenții economici”, a mai spus Vadim Ceban.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie