Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

A ajuns PFIZERUL în Moldova. Lotul donat cu titlu gratuit de către Guvernul României conține 100.620 doze de ANTIDOT

23 Iul. 2021, 14:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 14:21 // Actualitate //  Valentina Buză

Cele 100.620 doze de vaccin Pfizer BioNTech donate cu titlu gratuit de către Guvernul României a fost recepționat de către depozitul de vaccinuri al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În context, livrarea vaccinurilor a fost posibilă datorită sprijinului acordat prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

În deschiderea evenimentului de recepționare a vaccinurilor, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea a menționat că dozele vor fi distribuite începând cu ziua de astăzi în toate Centrele de vaccinare din țară.

„Suntem martorii unui alt gest de solidaritate din partea României și care reprezintă încă un pas pentru a ieși din pandemie. Acest sprijin e foarte important și valoros pentru cetățenii Republicii Moldova. Mulțumesc Guvernului României, tuturor lucrătorilor medicali din țara noastră, pentru grija și sacrificiul pe care îl fac zilnic, precum și oamenilor care au ales să se vaccineze. Toate vaccinurile sunt sigure și eficiente și doar împreună putem învinge pandemia”, a conchis Denis Cernelea.

Fiind prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu a reconfirmat angajamentul României de a susține în continuare cetățenii Republica Moldova.

„Felicit autoritățile din Republica Moldova pentru modul în care au gestionat pandemia sub coordonarea președinției, precum și campania de vaccinare care e un succes până în acest moment. România și-a manifestat solidaritatea și prietenia în această perioadă dificilă, iar acest lucru se vede și astăzi. Această donație e un alt demers al vizitei și promisiunii făcute de președintele României, Klaus Iohannis, în luna decembrie 2020. Vaccinarea e singura soluție pentru a încheia acest capitol din viața noastră. Vaccinurile sunt sigure, eficiente și, in continuare, România va fi un prieten pentru Republica Moldova, oferind tot suportul necesar”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu.

De menționat că, până în prezent, Guvernul României a donat Republicii Moldova 614.220 doze de vaccin, printre care 513.600 doze de AstraZeneca și 100.620 doze de Pfizer BioNTech. La moment, Republica Moldova a administrat 925.942 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 17:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 17:56 // Life //  Realitatea.md

Alex Trif are 19 ani și e în top 10, în România, ca număr de urmăritori pe TikTok. A absolvit de curând liceul și a fost admis la ASE, la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Pasiunea lui cea mare o reprezintă rețelele de socializare, acolo se bucură de notorietate. Într-un interviu, tânărul a spus care crede el că e rețeta succesului în mediul online, dar a avut un mesaj și pentru politicieni.

Aproape un milion de fani are pe TikTok, iar pe Instagram are peste 35.000 de urmăritori. Nu trece zi în care să nu posteze o fotografie, un video sau un story pe rețelele de socializare. Dincolo de viața în online, Alex Trif începe facultatea în octombrie. E entuziasmat și mândru de tot ce a reușit până acum. „Complicele” și susținătorul lui e chiar mama lui, profesoară, pasionată și ea de rețelele de socializare.

Ești în top 10 în România că număr de urmăritori pe TikTok. Cum ai reușit? Cum a pornit totul?

Alex Trif: Aș putea spune că am prins valul încă de la începutul TikTok-ului în România. Eu eram deja pe Musical.ly, iar continuarea pe TikTok a venit natural. Mi-am făcut cont, am început să postez, mi s-a părut interesant că vin persoane necunoscute să îmi vadă conținutul și am ținut-o tot așa. Nu m-am oprit.

Deși a pornit ca o joacă, am făcut și eu la fel ca toți adolescenții, mi-am creat un cont pe o platformă de socializare. Dar am văzut oportunitatea aplicației și mi-am găsit domeniul de interes.

Citești site-urile de presă? Ce părere ai despre contextul politic actual?

Alex Trif: Recunosc că mă informez tot din social media. Văd titlurile, intru să citesc mai mult pe linkurile care mă interesează. Sincer, mă simt prea tânăr pentru politică. E prea serioasă pentru un băiat de 19 ani. – Nu crezi că tinerii ar trebui să se implice mai mult în politică? – Ba da, de ce nu? Dar cred că nu e pentru toți lumea politică. Trebuie să ai tragere, să vrei să faci asta, de fapt, la fel ca în orice alt domeniu trebuie să faci cu drag orice activitate.

Să-și facă conturi pe TikTok, dacă vor că mesajul lor să ajungă la un public tânăr.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române