Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Plățile pentru întreținerea Penthouse-ul a dat-o de gol. O magistrată riscă să fie demisă și cercetată penal

23 Iul. 2021, 14:00
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Petru Beregoi
23 Iul. 2021, 14:00 // Uncategorized //  Petru Beregoi

Magistrata Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Tatiana Avasiloaie riscă să fie demisă din funcție și trasă la răspunere, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un control asupra declarației de avere și interese personale, unde a depistat un venit nedeclarat de 1 milion 330 mii lei, fiind vorba de valoarea unui Penthouse din centrul Chișinăului, nedeclarat.

Inspectorul de integritate a dispus eliberarea din funcție a magistratei și sesizarea Procuraturii Generale pentru săvârșirea de către acesta a infracțiunii privind îmbogățirea ilicită. Ulterior, Procuratura Anticorupție a informat ANI că la 21 iulie curent a inițiat o cauză penală pe numele judecătoarei.

Pe acest caz, ANI s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice apărute în spațiul public, în care se relata că judecătoarea ar deține un Penthouse în centrul Capitalei, prețul căruia ar depăși suma de peste 120 de mii de euro, pe care nu l-ar fi declarat, dar a fost surprinsă deseori cu automobilul în apropierea acestei locuințe.

După acumularea acestor informații, inspectorul de integritate a pornit o procedură de control al averii pe numele judecătoarei. În cadrul procedurii au fost audiate mai multe persoane, privind proprietatea acestui imobil, unul dintre care este și un cetățean din stânga Nistrului. Astfel, din probatoriul acumulat, rezultă că datorită relațiilor de prietenie dintre mama judecătoarei și persoana din regiunea transnistreană, aceasta a fost utilizată în calitate de persoană interpusă, ca urmare a faptului că locuiește în zona necontrolată de autoritățile de la Chișinău. Scopul respectivei scheme a fost de a camufla tranzacția în folosul judecătoarei. La această concluzie s-a ajuns din probele și informațiile invocate în investigația jurnalistică,

La fel, în baza plăților pentru serviciile prestate, efectuate cu regularitate de pe cardul salarial deținut, s-a constatat că judecătorul este beneficiarul final al imobilului din centrul Capitalei. Totodată, inspectorul a analizat veniturile obținute în mod oficial și a identificat că magistrata nu deținea suma necesară pentru a intra în posesia imobilului dat. Respectiv, sursa provenienței sumelor bănești este una necunoscută.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 10:22
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Oct. 2021, 10:22 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

După ce, ieri, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul Capitalei, a fost stropit cu verde de briliant de către persoane necunoscute, o asociație obștească care poartă numele domnitorului a reacționat pe Facebook.

Membrii asociației condamnă actul de vandalism și face referire că acest incident neplăcut ar avea legătură cu gestul celor de la Partidul Acasă Construim Europa care, la fel au stropit cu verde de briliant un vicepreședinte al raionul Sîngerei care s-a vaccinat în afara rândului.

„Da, corect zice presa, pe urmele lui Cavcaliuc… Asociația Obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” condamnă încă o dată actele de vandalizare care sunt comise în centrul Chișinăului, la monumentul celui care a domnit peste aceste pământuri aproape 50 de ani, simbolul nostru național, Ștefan cel Mare și Sfânt. Ne doare și regretăm enorm că acești depravați ai societății, asemenea acelui partid politic spoiler, despre care, știți voi, am mai vorbit, care, nu știm să vă spunem, involuntar sau conștient, au profanat acest simbol al neamului, au ales să-și manifeste nemulțumirile într-un asemenea hal. Considerăm că, prin acest gest, s-a adus o ofensă nu doar la adresa simbolurilor naționale, ci și la adresa noastră, a întregului popor. Descalificăm cu fermitate aceste acțiuni total lipsite de respect și inconștiente ale acestor nimicuri ai societății”, se precizează în mesajul asociației.

În aceeași postare, membrii Asociației Obștești Ştefan cel Mare şi Sfânt spun că autoritățile de la Chișinău trebuie să ia măsuri în acest caz, iar monumentul să fie păzit non-stop de ostași sau carabinieri.

„Tragerea la răspundere penală a celor care se încumetă să recurgă la astfel de gesturi este „un cel puțin” necesar pe care trebuie să-l facă autoritățile. În acest sens, asociația își rezervă dreptul de a se adresa Ministerului Apărării sau Inspectoratului General de Carabinieri pentru a pune 24 de ostași să păzească non-stop acest simbol, pentru ca astfel de cazuri inacceptabile să nu se mai repete. Contăm pe receptivitatea lor”, se mai arată în mesajul asociației.

Amintim că ieri, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul Capitalei, a fost vandalizat astăzi de către persoane necunoscute. Indivizii au stropit monumentul cu verde de briliant și au fugit de la fața locului într-o direcție necunoscută, scrie Deschide.md.

Potrivit sursei citate, polițiștii de patrulare au fost cei care au stabilit la fața locului că postamentul monumentului a fost stropit cu verde de briliant.

Oamenii legii interprind toate măsurile legale pentru a stabili identitatea făptașilor cu ulterioara sancționare a acestora.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău