Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

A doua zi de Paștele Blajinilor, se desfășoară în continuare sub supravegherea angajaților poliției

10 Mai 2021, 12:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
10 Mai 2021, 12:13 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

În contextul în care, în Republica Moldova, cetățenii serbează astăzi a doua zi de Paștele Blajinilor, oamenii legii își desfășoară activitatea ca vizitele la mormintele celor dragi să aibă loc în siguranță și cu respectarea măsurilor împotriva coronavirusului.

Totodată, ieri a fost o zi plină de evenimente pentru cetățenii Republicii Moldova. Pe parcursul zilei, oamenii au marcat sărbători precum Paștele Blajinilor, „Ziua Europei”, și „Ziua Victoriei”. Potrivit reprezentanților Poliției Republicii Moldova, totul s-a petrecut fără incidente. 

Peste 180 de evenimente publice care s-au desfășurat în toată țara, au fost monitorizate de angajații Poliției Naționale. De asemenea, au fost monitorizate 1 540 de cimitire unde s-au desfășurat rânduielile religioase de pomenire a celor răposați.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că și astăzi, toate serviciile speciale se află la datorie „întru buna desfășurare” a celei de-a doua zi de Paștele Blajinilor.

„Pe parcursul zilei de ieri, evenimentele în toate cimitirele din oraș, dar și din suburbii s-au desfășurat liniștit, fără incidente. Seara au fost efectuate lucrări de salubrizare pe cele 145 ha la Cimitirul Sfântul Lazăr, dar și la celelalte cimitire. În total au fost salubrizate 177 ha”, a scris edilul Capitalei. 

Totodată, Ion Ceban insistă asupra respectării în continuare a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. 

„Vă rog să manifistați și astăzi multă responsabilitate. De comportamentul fiecăruia va depinde revenirea la viața obișnuită!”, conchide Ion Ceban.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală