Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

A fost inaugurată expoziția virtuală „SMExpo 2021” organizată de CCI a RM și ODIMM

03 Iun. 2021, 13:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
03 Iun. 2021, 13:35 // Actualitate //  Valentina Buză

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, au inaugurat astăzi expoziția virtuală „SMExpo 2021”, care se desfășoară pe platforma www.virtual-fairs.md. Astfel, în sala de expoziții, fiecare IMM este reprezentat la un stand virtual personalizat. Vizitatorii pot afla, printr-un simplu click, mai multe informații despre companiile, produsele și serviciile acestora, dar pot și interacționa direct cu reprezentanții fiecărui stand prin mesaje sau programarea întrevederilor B2B (cu video și audio).

„SMExpo 2021” este evenimentul care își propune expunerea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din toate sectoarele economiei Republicii Moldova către o audiență fără hotare, cu scopul de a facilita activitatea de business global, a crește numărul de contacte și contracte, a găsi noi clienți sau furnizori și a valorifica imaginea RM ca partener economic de încredere.

În cadrul evenimentului de inaugurare oficială a expoziției, care a avut loc în format mixt, au participat Sergiu Harea, președintele CCI a RM, Iulia Costin, director general ODIMM, Silviu Costea, Președintele CCI Brașov, Constantin Vieru, Președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova-România, partenerii CCI naționali și internaționali şi, nu în ultimul rând, cele 40 de companii expozante.

„Luând în calcul această perioadă destul de complicată și experiența partenerilor internaționali, considerăm că această expoziție și, în general, platforma virtual-fairs.md este una dintre cele mai bune modalități de promovare a companiilor din țara noastră, a produselor și serviciilor acestora într-un mod dinamic și interactiv. Participanții expoziției au posibilitatea de a cerceta opinia consumatorilor, de a-și scoate în evidență nivelul de competitivitate, de a cunoaște noi parteneri și investitori, economisind timp, resurse și mijloace. Împreună cu ODIMM, care va rambursa în totalitate participarea IMM-urilor autohtone, am reușit să înregistrăm un număr de 40 de expozanți din diferite domenii de activitate, precum: agro-alimentar, textil, vitivinicol, utilaje, tehnică și aparataje, prestări de servicii, jucării și lucrări hand-made”, a conchis în discursul său, Sergiu Harea.

Conform agendei, în perioada 15-18 iunie 2021, reprezentanții companiilor din străinătate vor participa la întrevederi B2B cu participanții standurilor virtuale.

„Târgurile și expozițiile sunt parte integrantă a instrumentelor de marketing, iar participarea întreprinderilor mici și mijlocii este importantă pentru a analiza concurenţa şi de a găsi noi oportunităţi de dezvoltare. ODIMM facilitează promovarea afacerilor locale la târguri și expoziții pentru a-și spori vizibilitatea atât pe piața locală, cât și internațională.  Astfel, agenții economici care participă la expoziția virtuală „SMExpo 2021” vor  putea să-și deconteze în proporție de 100 % taxa de participare în mărime de 2000 lei prin intermediul „Programului de promovare a participării agenților economici la târguri și expoziții”, gestionat de ODIMM”, a declarat în cadrul evenimentului, Iulia Costin.

Standurile companiilor participante pot fi văzute AICI.

Totodată, inaugurarea expoziției virtuale „SMExpo 2021”, poate fi urmărită pe canalul de YouTube al CCI a RM: https://bit.ly/3vQOE59

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 14:52
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 14:52 // Sci-tech //  Realitatea.md

Cel puțin două instituții media au anunțat în ultimele zile că le-au fost suspendate sau blocate conturile pe platforma video Youtube, unde își publică emisiunile. E vorba de portalul lisa.md și postul TV8, scrie Media-azi.md.

Jurnalista Lilia Burakovski de la portalul informativ-analitic Lisa.md și autoarea emisiunii „Teritoriul libertății cu Lilia Burakovski” («Территория свободы с Лилией Бураковски») a anunțat, pe 16 septembrie, că a fost informată despre faptul că canalul Lisa News de pe Youtube a fost blocat în legătură cu plângerile depuse de internauți. „Au fost depuse plângeri pe programele pe care eu le fac și acest lucru nu s-a întâmplat o singură dată într-o perioadă foarte scurtă”, a scris Lilia Burakovski pe pagina sa de Facebook.

Ea a menționat că anterior au avut loc două tentative de a bloca activitatea site-ului lisa.md, precum și încercări de blocare a contului personal și a paginii oficiale de Facebook a emisiunii. „Nu aș vrea să cred că este o acțiune premeditată pentru a mă lipsi de o platformă de lucru, doar că sunt prea multe coincidențe într-o perioadă scurtă de timp”, a mai spus Lilia Burakovski.

Jurnalista a adăugat că va investiga incidentul și își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu legislația.

Recent, și administrația TV8 a anunțat despre blocarea canalului Știrile TV8, unde sunt transmise emisiunile în format live și sunt publicate reportajele jurnaliștilor. Reprezentanții TV8 au precizat că au anunțat Poliția în legătură cu acest fapt. Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili în ce condiții a fost blocat canalul și cine s-ar face responsabil.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române