Curs valutar
  • EUR
    19.1338
    0%
  • USD
    18.1553
    0%
  • RUB
    0.1871
    0%
  • RON
    3.8458
    0%
  • UAH
    0.4916
    0%

A rupt tăcerea. Maxim Galkin, afectat de povestea unei fetițe din Ucraina care a călcat pe o mină dar a rămas în viață

12 Apr. 2022, 09:19
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
12 Apr. 2022, 09:19 // Life //  Petru Beregoi

Celebrul showman rus, Maxim Galkin, a răbufnit și și-a expus opinia față de războiul din Ucraina și a împărtășit o poveste emoționantă a unei fete din Mariupol, condamnând invazia Federației Ruse în Ucraina.

Pe pagina sa de Instagram, Galkin, a postat un videoclip cu o fetiță pe nume Kira Chebenko. Fata a povestit cum ea și mama ei au fugit din oraș și cum a călcat pe firul unei mine, însă, ca prin minune au supraviețuit.

„Când a fost o bombă, m-am așezat lângă geantă. Mama m-a luat în brațe și m-a pus lângă tufiș. Era sânge. Bucățile de metal de la mină au fost scoase rapid. Am avut o operație”, a spus Kira.

Galkin a remarcat că a vorbit cu copiii la televizor de mulți ani, dar copiii nu ar trebui să experimenteze astfel de orori ca această fată.

„Am auzit o mulțime de povești minunate pentru copii. Copiii nu ar trebui să trăiască așa. Copiii nu ar trebui să spună astfel de povești din viețile lor mici. Această fată ucraineană cu siguranță nu avea de gând să atace pe nimeni”, a spus Maxim.

În comentarii, abonații și-au exprimat recunoștința față de Galkin pentru o astfel de poziție, pentru faptul că nu tăce despre războiul din Ucraina.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie, cântăreața Alla Pugacheova și soțul ei Maxim Galkin au zburat în Israel cu copiii lor. Mulți ruși au început să-i urască pe aceștia pentru un astfel de pas, deoarece în ajun showman a condamnat invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina.

„De dimineață devreme, am luat legătura cu rude și prieteni din Ucraina. Cuvintele nu pot exprima ceea ce simt! Cât de posibil toate acestea. Nu poate exista nicio justificare pentru război. Nici un război”, scria Galkin în ziua începerii războiului dintre Rusia și Ucraina.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 14:31
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 14:31 // Societate //  Realitatea.md

Profesorii sunt puntea spre viitor a fiecărui elev, de ei depinde ce învață copiii, dar și cum se simt. Deși premiul „Pedagogul anului” se oferă numai pentru nouă lucrători din învățământ, recunoștința este pentru toți dascălii care au reușit să crească generații de copii solidari, rezistenți la provocările vieții și mereu curioși să descopere și să creeze. Asemenea profesori sunt mulți în Republica Moldova și reprezintă un exemplu care trebuie promovat și de urmat. Este mesajul președintelui țării, Maia Sandu, rostit la Gala Laureaților concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2023, transmite IPN.

„Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, a justiției, a mediului înconjurător, a stării economiei, a administrației centrale și locale, inclusiv calitatea clasei politice, depinde de calitatea educației pe care o oferim azi, iar voi, dragi profesori, sunteți în prima linie a acestui efort”, a menționat șefa statului.

Câștigătorii ediției 2023 a concursului republican „Pedagogul anului” sunt:

Categoria „Profesorul anului”:

1. Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Profesorul anului” –  Pavel Polișciuc, profesor de literatura universală în cadrul liceului teoretic  „Dimitrie Cantemir” din Bălți.

2. Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Profesorul anului” – Rodica Jăpălău, profesoară de limba și literatura română în cadrul liceului teoretic „Iulia Hasdeu” din Chișinău.

3. Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Profesorul anului” – Lilia Gânu, profesoară de geografie în cadrul liceului teoretic „Mihail Sadoveanu” din Hâncești.

Categoria „Învățătorul anului”:

1. Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Învățătorul anului” – Valentina Iazinschi, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Petru Rareș” din Soroca.

2. Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Învățătorul anului” –  Diana Castraveț, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Petre Ștefănucă” din Ialoveni.

3. Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Învățătorul  anului” –  Aurel Leșcic, învățător în cadrul școlii primare „Spiridon Vangheli”, nr.21 din Bălți.

Categoria „Educatorul anului”:

1. Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Dorina Tronciu, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie „Poienița” din satul Malcoci, raionul Ialoveni.

2. Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Mariana Popa, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 6 „Mărțișor” din Sângerei.

3. Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Elena Melnic, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 197 din Chișinău.

La începutul festivității participanții au păstrat un moment de reculegere în memoria scriitorului Ion Druță. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ, marcată anual pe 5 octombrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală